Farmářské brambory s vepřovou konzervou recept

Farmářské brambory s vepřovou konzervou recept



Stačí vepřová konzerva a brambory a můžete vykouzlit parádní oběd pečený v jednom pekáči. Recept snadný na přípravu ale zároveň velice chutný. Podáváme jen tak, nebo s kečupem či tatarskou omáčkou.

Ingredience:

  • 10 menších brambor

  • 4 stroužky česneku

  • 1 červená cibule

  • 1 vepřová konzerva (vepřové ve vlastní šťávě)

  • sůl

  • pepř

  • majoránka

  • tymián

  • drcený kmín

  • olej

Postup:

  • Pekáč vymažeme důkladně olejem a to i po stranách.Vymazání pekáčku olejem
  • Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme nakrájené česneky na plátky, červenou cibuli na proužky a vepřové maso ve vlastní šťávě na kostičky.Vepřovka recepty
  • Vše osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, tymiánem, drceným kmínem, jemně pokapeme olejem a promícháme. Pečeme v předehřáté troubě bez přikrytí na 200 stupňů cca 50 minut.Pečené brambory s vepřovým masem recept
  • Po vyndání z trouby ihned podáváme.Pečené brambory s vepřovou konzervou recept

Tipy:

Na talíři můžeme brambory dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

K pečeným bramborám můžete přidat kyselou okurku nebo křimický salát.

Na pečení se nejlépe hodí brambory varného typu A, které drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.