Stačí vepřová konzerva a brambory a můžete vykouzlit parádní oběd pečený v jednom pekáči. Recept snadný na přípravu ale zároveň velice chutný. Podáváme jen tak, nebo s kečupem či tatarskou omáčkou.
Ingredience:
10 menších brambor
4 stroužky česneku
1 červená cibule
1 vepřová konzerva (vepřové ve vlastní šťávě)
sůl
pepř
majoránka
tymián
drcený kmín
olej
Postup:
- Pekáč vymažeme důkladně olejem a to i po stranách.
- Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme nakrájené česneky na plátky, červenou cibuli na proužky a vepřové maso ve vlastní šťávě na kostičky.
- Vše osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, tymiánem, drceným kmínem, jemně pokapeme olejem a promícháme. Pečeme v předehřáté troubě bez přikrytí na 200 stupňů cca 50 minut.
- Po vyndání z trouby ihned podáváme.
Tipy:
Na talíři můžeme brambory dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
K pečeným bramborám můžete přidat kyselou okurku nebo křimický salát.
Video receptuNa pečení se nejlépe hodí brambory varného typu A, které drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.