Dnešní recept na mini pizzy z listového těsta je opravdu velice jednoduchý. Během chvíle máte hotové jídlo nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu. Na ozdobení mini pizzy můžete použít nejrůznější uzeniny a sýry. Záleží na každém co si tam přidá. To samé se týká samozřejmě i koření.
Ingredience:
1 koupené listové těsto
rajčatové pyré nebo kečup
strouhaný sýr čedar
šunka
zelené a černé olivy
čabajka
červená paprika kapie nakrájená na proužky
sušené koření oregáno
Postup:
- Listové těsto rozložíme a pomocí velkého hrnečku do něj uděláme 6 koleček. U každého kolečka přehneme okraje cca 0,5 cm dovnitř, aby směs nevytékala při pečení ven a přendáme je na pečící papír na plech.
- Každý kousek těsta potřeme rajčatovým pyré (nebo kečupem). Nemusíme dávat příliš silnou vrstvu.
- Na tři mini pizzy dáme sýr čedar, krájenou šunku na kostičky a zelené olivy. Na zbylé tři dáme také sýr čedar, čabajku krájenou na slabá kolečka, červenou papriku krájenou na proužky a černé olivy. Všechny posypeme kořením oregáno.
- Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 20 minut. Po vyndání z trouby přendáme z plechu na talíř a můžeme podávat.
Tipy:
Mini pizzy z listového těsta mají to výhodu, že nemusíte dělat vlastním domácí těsto. Díky tomu je příprava otázkou pár minut.
Nemusíme samozřejmě používat koření pouze oregano, ale můžete přidat na mini pizzy například i bazalku. Vše záleží pouze na Vaší chuti.
Video receptuČedar se přidává na pizzu z toho důvodu, že je hodně aromatický, ale můžete přidat například i méně aromatické sýry nebo mozzarellu natrhanou na kousky.