Hermelínová pomazánka recept

Hermelínová pomazánka recept
Hermelínová pomazánka recept


Recept na hermelínovou pomazánku, kterou podáváme například na topinkách s česnekem. Chuťově se tato domácí pomazánka nedá s tou kupovanou vůbec srovnat. Chutná stejně dobře i jen tak s rohlíkem. Domácí pomazánky jsou dobré v tom, že člověk přesně ví jaké suroviny a jak čerstvé tam dá.

Ingredience:

  • chleba

  • sádlo nebo olej

  • 2 hermelíny

  • 100 g šunky

  • 2 vařená vejce

  • 3 lžíce majonézy nebo tatarky

  • 1 lžíce kečupu

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1 menší cibule

  • sůl a pepř

  • česnek

Postup:

  • Na sádle nebo oleji osmažíme krajíce chleba a potřeme česnekem.
    Topinky s česnekem
  • Dva hermelíny a 100 g šunky nastrouháme na struhadle nahrubo a dáme do misky. Přidáme dvě vařená nakrájená vejce na kostičky (v ideálním případě můžeme použít kráječ na vajíčka), 3 lžíce majonézy, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 menší cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
    Domácí pomazánka
  • Hermelínovou pomazánku nanášíme na topinky a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
    Pomazánka na chleba

Tipy:

Hermelín se bude lépe strouhat když ho před tím vychladíme v chladničce.

Hermelínů existuje více druhů, nejen že se liší velikostí, ale také jsou různě aromatické.

Kromě hermelínové pomazánky je také velice oblíbený smažený hermelín s hranolkami a tatarkou nebo nakládaný hermelín v oleji.

Video receptu