Recept na hermelínovou pomazánku, kterou podáváme například na topinkách s česnekem. Chuťově se tato domácí pomazánka nedá s tou kupovanou vůbec srovnat. Chutná stejně dobře i jen tak s rohlíkem. Domácí pomazánky jsou dobré v tom, že člověk přesně ví jaké suroviny a jak čerstvé tam dá.
Ingredience:
chleba
sádlo nebo olej
2 hermelíny
100 g šunky
2 vařená vejce
3 lžíce majonézy nebo tatarky
1 lžíce kečupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 menší cibule
sůl a pepř
česnek
Postup:
- Na sádle nebo oleji osmažíme krajíce chleba a potřeme česnekem.
- Dva hermelíny a 100 g šunky nastrouháme na struhadle nahrubo a dáme do misky. Přidáme dvě vařená nakrájená vejce na kostičky (v ideálním případě můžeme použít kráječ na vajíčka), 3 lžíce majonézy, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 menší cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- Hermelínovou pomazánku nanášíme na topinky a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Hermelín se bude lépe strouhat když ho před tím vychladíme v chladničce.
Hermelínů existuje více druhů, nejen že se liší velikostí, ale také jsou různě aromatické.
Video receptuKromě hermelínové pomazánky je také velice oblíbený smažený hermelín s hranolkami a tatarkou nebo nakládaný hermelín v oleji.