Hovězí roštěná s rýží, to je recept který si zamilujete. Jedná se o starý klasický český recept. Hovězí maso je hodně oblíbené. Takže určitě recept stojí za vyzkoušení a popřípadě zařazení mezi oblíbená jídla.
Ingredience:
1 cibule
0,5 kg hovězí roštěná
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
vývar cca 1 l (nebo voda a bujon)
1/2 lžičky drceného kmínu
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno. Plátky hovězí roštěné jemně naklepeme z obou stran. Maso osolíme a opepříme a nakrojíme okraje aby se při smažení nekroutilo. Poté ho potřeme z jedné strany plnotučnou hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.
- Plátky masa osmažíme z obou stran na oleji aby se maso pěkně zatáhlo. Když je maso zatažené, tak ho dáme stranou a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Nakonec přidáme k osmažené cibuli 1 lžíci hladké mouky a krátce osmahneme jíšku. Poté zalijeme vývarem cca 1 l (nebo vodou a přidáme bujón), přidáme 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky drceného kmínu, přidáme zpět maso do omáčky a pod pokličkou vaříme do měkka.
- Před koncem omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
- Jako přílohu volíme rýži kterou dáme vařit před dokončením pokrmu.
Tipy:
Hovězí roštěnou můžeme podávat buď s rýží, nebo například s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Hovězí maso obsahuje vysoké množství kvalitních bílkovin, také vitamíny a minerální látky.
Video receptuMísto normální rýže můžeme použít jako přílohu například jasmínovou rýži a dodat tak pokrmu další rozměr.