Hovězí roštěná s rýží recept

Hovězí roštěná s rýží recept
Hovězí roštěná s rýží recept


Hovězí roštěná s rýží, to je recept který si zamilujete. Jedná se o starý klasický český recept. Hovězí maso je hodně oblíbené. Takže určitě recept stojí za vyzkoušení a popřípadě zařazení mezi oblíbená jídla.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 0,5 kg hovězí roštěná

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • vývar cca 1 l (nebo voda a bujon)

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno. Plátky hovězí roštěné jemně naklepeme z obou stran. Maso osolíme a opepříme a nakrojíme okraje aby se při smažení nekroutilo. Poté ho potřeme z jedné strany plnotučnou hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.Obalení masa v mouce
  • Plátky masa osmažíme z obou stran na oleji aby se maso pěkně zatáhlo. Když je maso zatažené, tak ho dáme stranou a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Nakonec přidáme k osmažené cibuli 1 lžíci hladké mouky a krátce osmahneme jíšku. Poté zalijeme vývarem cca 1 l (nebo vodou a přidáme bujón), přidáme 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky drceného kmínu, přidáme zpět maso do omáčky a pod pokličkou vaříme do měkka.
  • Před koncem omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.Vařené hovězí maso
  • Jako přílohu volíme rýži kterou dáme vařit před dokončením pokrmu. Hovězí maso s rýží recept

Tipy:

Hovězí roštěnou můžeme podávat buď s rýží, nebo například s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Hovězí maso obsahuje vysoké množství kvalitních bílkovin, také vitamíny a minerální látky.

Místo normální rýže můžeme použít jako přílohu například jasmínovou rýži a dodat tak pokrmu další rozměr.

Video receptu