Cibulový koláč se slaninou recept

Cibulový koláč se slaninou recept
Cibulový koláč se slaninou recept


Cibulový koláč se slaninou, to je rychlý pečený předkrm který dobře zasytí a chutná skvěle. Koupené listové těsto je snadné na přípravu. Někteří výrobci ho prodávají dokonce už na pečícím papíru.

Ingredience:

  • 2 cibule

  • 1 listové těsto

  • 1 kelímek zakysaná smetana

  • 100 g sýr čedar

  • 200 anglická slanina

  • sušený tymián

  • sůl

Postup:

  • Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na proužky.Krájení cibule
  • U listového těsta přehneme okraje aby byly vyšší a prostředek namažeme zakysanou smetanou. Poté rozprostřeme na smetanou nakrájenou cibuli, nastrouhaný nahrubo sýr čedar a nakrájenou anglickou slaninu. Vše posypeme sušeným tymiánem a osolíme.Listové těsto s cibulí
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut a po vyndání z trouby nakrájíme na jednotlivé díly.Krájení koláče

Tipy:

Listové těsto si můžeme vyrobit i doma, ale je to hodně pracné a chce to zručnost.

Kromě tymiánu můžeme přidat na cibulový koláč i jiné koření podle vlastní chuti například oregano nebo rozmarýn.

Smetana je sama o sobě dost tučná, takže listové těsto nemusíme potírat žádným tukem.

Video receptu