Cibulový koláč se slaninou, to je rychlý pečený předkrm který dobře zasytí a chutná skvěle. Koupené listové těsto je snadné na přípravu. Někteří výrobci ho prodávají dokonce už na pečícím papíru.
Ingredience:
2 cibule
1 listové těsto
1 kelímek zakysaná smetana
100 g sýr čedar
200 anglická slanina
sušený tymián
sůl
Postup:
- Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na proužky.
- U listového těsta přehneme okraje aby byly vyšší a prostředek namažeme zakysanou smetanou. Poté rozprostřeme na smetanou nakrájenou cibuli, nastrouhaný nahrubo sýr čedar a nakrájenou anglickou slaninu. Vše posypeme sušeným tymiánem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut a po vyndání z trouby nakrájíme na jednotlivé díly.
Tipy:
Listové těsto si můžeme vyrobit i doma, ale je to hodně pracné a chce to zručnost.
Kromě tymiánu můžeme přidat na cibulový koláč i jiné koření podle vlastní chuti například oregano nebo rozmarýn.
Video receptuSmetana je sama o sobě dost tučná, takže listové těsto nemusíme potírat žádným tukem.