Nejen z masa se dá udělat dobrý tatarák. Vyzkoušejte oblíbený recept na tak zvaný olomoucký tvarůžkový tatarák. Tu chuť si prostě zamilujete. Navíc je příprava opravdu jednoduchá.
Ingredience:
200 g tvarůžků
pepř mletý
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce kečupu
3 lžíce piva
1 menší červená cibule
topinky
česnek
pažitka
Postup:
- Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle.
- Přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžíci worcesterové omáčky, 1 lžíci kečupu, 3 lžíce piva, 1 menší najemno nakrájenou červenou cibuli a vše důkladně promícháme.
- Směs mažeme na topinky potřené česnekem. Na ozdobu přidáme nakrájenou petrželku nebo pažitku.
Tipy:
Topinky po osmažení necháme okapat na papírových ubrouscích a poté až teprve nanášíme směs tataráku.
Tvarůžkový tatarák lze také namazat na chlebíčky nebo jednohubky.
Video receptuMilovníci pálivých jídel mohou do receptu přidat nakrájenou chilli papričku nebo trochu mletého chilli.