Polévka z červené řepy je nejen vynikající ale zároveň i hodně zdravá. Jednoduchý recept podle kterého zvládne tuto polévku připravit opravdu každý. Řepu si navíc spousta zahrádkářů pěstuje na své zahrádce.
Ingredience:
3 stroužky česneku
1 petržel
2 mrkve
kousek pórku
1 červená řepa
kousek másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 litr vývaru (kuřecí, hovězí…)
pepř
1 plná lžička cukru krystal
1 lžíce octa
sůl
Postup:
- Nakrájíme 3 stroužky česneku, 1 petržel, 2 mrkve a 10 cm pórku.
- Červenou řepu nakrájíme na hodně tenké kousky.
- V hrnci rozpustíme kousek másla. Přidáme nakrájenou zeleninu bez řepy a chvílí orestujeme.
- Přidáme 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list a zalijeme vývarem. Přidáme nakrájenou červenou řepu, mletý pepř, 1 lžičku cukru krystal. Vaříme od bodu varu 30 minut zeleninu doměkka.
- Nakonec přidáme 1 lžíci octa, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen dvě minuty. Můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo koprem.
Vyzkoušejte také recept na pomazánku z červené řepy nebo zelí z červené řepy.
Video receptuPro zjemnění můžeme na talíři přidat do polévky lžičku zakysané smetany.