Recept na vynikající šunkové chlebíčky s bramborovým salátem, které se hodí nejen na Silvestra ale i jako předkrm nebo svačinka během roku. Šunkové chlebíčky jsou jedny z nejoblíbenějších druhů chlebíčků. Bramborový salát vystačí na cca 8 chlebíčků.
Ingredience:
25 g vařené petržele
25 g vařený celer
50 g vařené mrkve
300 g vařených brambor
1 kyselá okurka
1 malá cibule
sůl
pepř
50 ml majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce kyselého láku z okurek
veka
- OBLOHA:
šunka
vařená vejce
kyselá okurka
sterilovaná kapie
kudrnková petržel
Postup:
- Uvaříme ve vodě 25 g petržele, 25 g celeru, 25 g mrkve, 300 g brambor a vše nakrájíme po vychladnutí na malé kostičky. K tomu přidáme 1 kyselou okurku nakrájenou na kostičky, 1 malou cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, 50 g majonézy, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce kyselého láku z okurek a vše důkladně promícháme.
- Bramborový salát naneseme na veku.
- Přidáme plátky šunky, vejce nakrájené na kolečka, plátky kyselé okurky, sterilovanou kapii a kudrnkovou petržel.
Tipy:
Na bramborový salát jsou nejvhodnější brambory varného typu A.
Bramborový salát nejlépe chutná když se nechá několik hodin odležet. Někdo ho nechává až do druhého dne.
Video receptuBramborový salát podle tohoto receptu se hodí i jako příloha například k řízkům.