I z uzeného masa se dá na pánvi uvařit pikantní směs, kterou podáváme společně s hranolkami pečenými v troubě téměř bez tuku. Společně se zeleninou chutná uzené maso skvěle a pokud ho doplníme o pikantnost, tak je výsledek zaručený.
Ingredience:
1 cibule
2 kyselé okurky
2 stroužky česneku
1 kapie
300 g uzené maso (krkovice, plec…)
olej
4 lžíce sladké chilli omáčky
pepř
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce sójové omáčky
100 ml vody
brambory
sůl
Postup:
- 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. 1 kapii, 2 kyselé okurky a 300 gramů uzeného masa nakrájíme na kostičky.
- Vše společně orestujeme na pánvi na oleji.
- Poté přidáme 4 lžíce sladké chilli omáčky, trochu pepře, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžíci worcestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 100 ml vody a pod poklicí dusíme 20 minut. Maso změkne a směs krásně zhoustne.
- HRANOLKY: Oškrábané brambory nakrájíme na hranolky, přendáme na pečící papír na plech do trouby, osolíme, jemně pokapeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25 minut.
- Hranolky podáváme společně s masovou směsí a obojí posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Hranolky v troubě jsou mnohem zdravější než smažené na pánvi, protože neobsahují tolik tuku.
Pokud nemáme uzené maso, tak můžeme do receptu klidně použít šunku.
Video receptuMilovníci pikantních a pálivých jídel můžou přidat k masové směsi nakrájenou chilli papričku.