Špenátová polévka s vejcem a krutony recept

Špenátová polévka s vejcem a krutony recept



Špenát v hlavní roli. Recept na špenátovou polévku doplněnou o krutony z chleba. Polévka která je nejen zdravá, ale i dobře zasytí. V ideálním případě samozřejmě do receptu použijeme čerstvý špenát ze zahrádky.

Video špenátová polévka s vejcem a krutony

Ingredience:

  • 2 krajíce chleba

  • 1 lžíce másla

  • 1 cibule

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru (nebo vody a bujon)

  • pepř

  • sůl

  • bujon (volitelné)

  • 500 g mražený sekaný špenát

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 1 vejce

Postup:

  • 2 krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Chlebové krutony recept
  • Chleba osmažíme na másle na pánvi pěkně dokřupava.Smažené kostičky chleba na krutony
  • 1 cibuli nakrájíme nadrobno.Cibule do polévky
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Smažená cibule na polévku
  • Poté k cibuli přidáme 1 lžíci hladké mouky, krátce osmažíme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), trochu pepře, mražený sekaný špenát a postupně přivedeme k varu.Špenátová rychlá polévka s vejcem
  • 1 vejce rozkvedláme ve skleničce vidličkou.Rozkvedlané vejce
  • Po 15 minutách vaření přidáme do polévky rozkvedlané vejce a prolisované česneky a vaříme ještě 5 minut. Před podáváním popřípadě polévku dosolíme. Polévku podáváme společně s chlebovými krutony.Špenátový recept

Tipy:

Na krutony do polévky můžeme použít nejen chleba ale například i starší rohlík nebo housku.

V některých receptech se přidává do špenátové polévky i trochu mléka nebo smetany.

Špenátovou polévku můžeme vařit nejen z mraženého špenátu, ale i z čerstvého který jemně nasekáme.

Přehrát recept jako video:
video