Recept na máslovou bramborovou kaši podávanou společně s restovanými žampiony a anglickou slaninou. Jídlo lze brát jako rychlou svačinku nebo jednoduchý oběd. V letních měsících lze použít i jiné druhy hub, například hříbky.
Ingredience:
150 g anglické slaniny vcelku
10 středních žampionů
máslo
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky
brambory
horké mléko
Postup:
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a menší žampiony překrojíme na čtvrtiny.
- Obojí společně orestujeme na pánvi na másle. Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžíci sójové omáčky a ještě krátce orestujeme.
- KAŠE: Nakrájené brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
- K horkým scezeným vařeným bramborům přidáme kousek másla a postupně přiléváme horké mléko a šťouchačkou na brambory vytváříme kaši.
- Na bramborovou kaši dáme smažené žampiony se slaninou a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Pokud máme doma ruční elektrický šlehač, můžeme ho na bramborovou kaši klidně použít.
Někdo přidává do bramborové kaše místo mléka smetanu, kaše je ale potom tučnější.
Video receptuKromě žampionů lze použít například hlívu ústřičnou nebo v létě lesní druhy hub.