Vepřové maso v kapustě recept

Vepřové maso v kapustě recept
Vepřové maso v kapustě recept


Spojení šťavnatého masa z vepřové plece a zelené kapusty chutná báječně. Recept na vepřové maso v kapustě se vaří v jednom hrnci. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo krajíc čerstvého chleba.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 800 g vepřové plece

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 plné lžičky hladké mouky

  • 1 litr vývaru

  • pepř mletý

  • 650 g kapusty

  • sůl

  • brambory

Postup:

  • Cibuli a česnek, nakrájíme nadrobno a vepřovou plec na kostky.Vepřové maso s kapustou recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Vepřové maso na cibuli recept
  • Pak přidáme maso které zprudka orestujeme.Restované vepřové na cibuli recept
  • Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 plné lžičky hladké mouky a ještě minutu smažíme. Nakonec zalijeme vývarem, opepříme a vaříme pod poklicí dokud není maso měkké.Vařená kapusta s vepřovým masem recept
  • Mezitím nakrájíme kapustu na kostičky.Vařená kapusta recept
  • Když je maso téměř měkké, tak přidáme nakrájený česnek a kapustu a vaříme pod poklicí doměkka. Popřípadě maso nakonec dosolíme.Vepřové maso se zeleninou recept
  • Maso v kapustě podáváme s vařeným bramborem.Kapusta maso brambor recept

Tipy:

Jako přílohové brambory zvolíme varný typ brambor A, drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.

Z kapusty nepoužijeme tvrdý střed, ale spíše vrchní listy.

Pokud nemáme kapustu, můžeme použít růžičkovou kapustu.

Video receptu