Spojení šťavnatého masa z vepřové plece a zelené kapusty chutná báječně. Recept na vepřové maso v kapustě se vaří v jednom hrnci. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo krajíc čerstvého chleba.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
800 g vepřové plece
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
2 plné lžičky hladké mouky
1 litr vývaru
pepř mletý
650 g kapusty
sůl
brambory
Postup:
- Cibuli a česnek, nakrájíme nadrobno a vepřovou plec na kostky.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Pak přidáme maso které zprudka orestujeme.
- Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 plné lžičky hladké mouky a ještě minutu smažíme. Nakonec zalijeme vývarem, opepříme a vaříme pod poklicí dokud není maso měkké.
- Mezitím nakrájíme kapustu na kostičky.
- Když je maso téměř měkké, tak přidáme nakrájený česnek a kapustu a vaříme pod poklicí doměkka. Popřípadě maso nakonec dosolíme.
- Maso v kapustě podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Jako přílohové brambory zvolíme varný typ brambor A, drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.
Z kapusty nepoužijeme tvrdý střed, ale spíše vrchní listy.
Video receptuPokud nemáme kapustu, můžeme použít růžičkovou kapustu.