Recept na šťavnaté vepřové maso na tymiánu, které podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. Použít můžeme například vepřovou krkovici nebo kýtu. Maso při vaření dusíme pod poklicí a díky tomu se nevysuší.
Ingredience:
750 g vepřové kýty
3 stroužky česneku
cibule
olej
pepř
200 ml vývaru (nebo vody a bujon)
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce sójové omáčky
- PŘÍLOHA:
bramborová kaše
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
- Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno.
- Maso orestujeme na oleji, poté ho opepříme, přidáme 200 ml vývaru (nebo vody a bujón), nakrájenou cibuli a česneky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a pod poklicí dusíme doměkka.
- Před koncem můžeme přidat 1 lžíce sójové omáčky popřípadě maso dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Jako příloha se k vepřovému masu na tymiánu hodí bramborová kaše, nebo třeba rýže či vařené brambory.
Maso je dobré napřed orestovat zprudka, protože jinak pustí šťávu a začne se vařit.
Video receptuMísto vepřového masa můžeme do tohoto receptu použít i například kuřecí.