Vepřové na tymiánu s bramborovou kaší

Vepřové na tymiánu s bramborovou kaší recept



Recept na šťavnaté vepřové maso na tymiánu, které podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. Použít můžeme například vepřovou krkovici nebo kýtu. Maso při vaření dusíme pod poklicí a díky tomu se nevysuší.

Přehrát videorecept vepřové na tymiánu

Ingredience:

  • 750 g vepřové kýty

  • 3 stroužky česneku

  • cibule

  • olej

  • pepř

  • 200 ml vývaru (nebo vody a bujon)

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • PŘÍLOHA:
  • bramborová kaše

Postup:

  • Vepřové maso nakrájíme na nudličky.Vepřové maso na nudličky
  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno.Krájení cibule
  • Maso orestujeme na oleji, poté ho opepříme, přidáme 200 ml vývaru (nebo vody a bujón), nakrájenou cibuli a česneky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a pod poklicí dusíme doměkka.Dušené vepřové nudličky na pánvi
  • Před koncem můžeme přidat 1 lžíce sójové omáčky popřípadě maso dosolíme a můžeme podávat.Vepřové s bramborovou kaší

Tipy:

Jako příloha se k vepřovému masu na tymiánu hodí bramborová kaše, nebo třeba rýže či vařené brambory.

Maso je dobré napřed orestovat zprudka, protože jinak pustí šťávu a začne se vařit.

Místo vepřového masa můžeme do tohoto receptu použít i například kuřecí.

Přehrát recept jako video:
video