Tak zvaná falešná humrová pomazánka, to je pomazánka à la humr. Hodí se nejen na jednohubky a chlebíčky ale i jako předkrm. Podáváme s čerstvým pečivem.
Ingredience:
200 g celeru
200 g mrkve
3 lžíce citronové šťávy
200 ml majonézy
1/2 lžičky soli
pepř
130 g tuňáka v plechovce (bez oleje)
PŘÍLOHA: pečivo
Postup:
- Na jemném struhadle nastrouháme 200 g oloupaného celeru a 200 g oloupané mrkve.
- K nastrouhané zelenině přidáme 3 lžíce citronové šťávy, 200 ml majonézy, 1/2 lžičky soli, trochu mletého pepře, 130 g tuňáka v plechovce (váha bez oleje), a vše důkladně promícháme.
- Pomazánku mažeme na opečené bagetky.
Tipy:
Na ozdobu chlebíčku přidáme trochu nakrájené petrželky a plátek citronu.
Pomazánku mažeme na pečivo až těsně před podáváním aby se nerozmočilo.
Video receptuPomazánka chutná nejlépe druhý den po proležení v lednici.