Jidášovo ucho je léčivá houba, tak proč si z ní nepřipravit polévku? Potěší všechny milovníky hub a ještě navíc zároveň i léčí.
Ingredience:
1 lahůdková cibulka
2 stroužky česneku
2 mrkve
Jidášovo ucho
olej
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1,5 litru vývaru (zeleninový, kuřecí…)
pepř
sůl
skleněné nudle
Postup:
- Nakrájíme 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku a 2 mrkve. Čerstvé (nebo sušené a předem namočené) Jidášovo ucho nakrájíme na širší nudličky.
- Vše několik minut orestujeme na oleji.
- Poté přidáme 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, ještě minutu orestujeme a zalijeme vývarem.
- Polévku opepříme, přivedeme k varu a vaříme houby a mrkev doměkka cca 20 minut.
- Nakonec polévku popřípadě dosolíme, přidáme skleněné nudle které vaříme podle návodu na obalu. Poté podáváme a polévku dozdobíme listovou petrželkou.
Tipy:
Pokud nemáte skleněné nudle tak můžete samozřejmě použít i klasické nudle.
Nudle vaříme buď zvlášť v osolené vodě, nebo přímo v polévce.
Video receptuJidášovo ucho v České republice roste hojně a to po celý rok včetně zimy. Lze ho také koupit celoročně sušené.