Trhané vepřové maso je neuvěřitelná dobrota, která se ale samozřejmě vaří další čas. Určitě se vyplatí si na tuto velkou lahůdku počkat. Proč kupovat drahé trhané maso ve fastfoodu když si ho můžete uvařit doma?
Ingredience:
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička soli
1 lžíce uzené papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky pepře
1 lžíce oleje
1 kg vepřové plece nebo krkovice vcelku
300 ml piva + na dopékání
- OBLOHA:
salát
barbecue omáčka
chilli paprička
kyselá okurka
Postup:
- Smícháme 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžičku soli, 1 lžíci uzené papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1/2 lžičky pepře a 1 lžíci oleje. Touto směsí vepřové maso důkladně potřeme ze všech stran. Přilijeme 300 ml piva a pod poklicí aby neunikala pára pečeme na 170 stupňů 3 až 4 hodiny.
- Pečené maso natrháme pomocí vidliček. Dochutíme podle vlastní chuti – sojová omáčka, sušený česnek, uzená paprika… ke šťávě z výpeku přidáme i trochu piva a pečeme nezakryté na 200 stupňů dalších 10 minut v troubě na barvu. Poté můžeme maso dávat do baget společně s barbecue omáčkou, chilli papričkou, kyselou okurkou a podobně…
Tipy:
Na trhané maso je nejlepší vepřové plec nebo krkovice, protože je šťavnatější než například kýta.
Jako koření na trhané maso můžeme použít i nejrůznější druhy bylinek které nám chutnají. Dodáme tak masu při pečení další chuť.
Video receptuBěhem pečení kontrolujeme aby se voda nevypařila a pokud ano, tak dolijeme pivo. To dodá pokrmu úžasnou chuť a barvu.