Karbanátky v kyselém láku recept

Nakládané karbanátky v kyselém láku recept



Nakládané karbanátky v láku je taková alternativa pečenáčů které zná snad každý. Díky kořeněnému láku si na nich pochutnáte jako na chuťovce. Ideální jako předkrm s chlebem nebo bagetkou. Chuť dodá karbanátkům lák obsahující koření jako hřebíček a podobně.

Přehrát videorecept nakládané karbanátky

Ingredience:

  • KARBANÁTKY:
  • 0,5 kg mleté maso

  • 1 větší cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 vejce

  • 1/2 lžíce majoránky

  • 1 lžička soli, pepř

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 2 lžíce strouhanky

  • olej

  • DO SKLENICE:
  • 10 kuliček pepře

  • 3 nové koření

  • 2 bobkové listy

  • 3 hřebíčky

  • chilli papričky

  • cibule

  • NÁLEV:
  • 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet)

  • 1/2 lžíce soli

  • 1/2 lžíce cukr krystal

Postup:

  • K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce majoránky, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice a 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi tvarujeme malé karbanátky (musí se dobře vejít do sklenice).
    Tvarování karbanátků
  • Karbanátky osmažíme na oleji z obou stran. Hotové dáváme na ubrousek, aby z nich odkapal tuk.
  • Po usmažení plníme karbanátky do sklenic střídavě s cibulí nakrájenou na měsíčky, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a hřebíčkem, můžeme přidat i chilli papričku.
    Karbanátky do sklenic
  • Svaříme v hrnci 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet), 1/2 lžíce soli a 1/2 lžíce cukru krystal. Tímto horkým lákem zalijeme karbanátky a důkladně uzavřeme víčka a necháme na prkénku vychladnout.
    Lák na karbanátky
  • Po vychladnutí je dáme do chladničky kde je skladujeme.

Tipy:

Tímto způsobem můžete uchovat nesnědené karbanátky na později.

Můžeme naložit i rybí karbanátky, záleží na naší chuti.

Už vás nepřekvapí nečekaná návštěva. Jako chuťovka k pivu jsou ideální.

Přehrát recept jako video:
video