Nakládané karbanátky v láku je taková alternativa pečenáčů které zná snad každý. Díky kořeněnému láku si na nich pochutnáte jako na chuťovce. Ideální jako předkrm s chlebem nebo bagetkou. Chuť dodá karbanátkům lák obsahující koření jako hřebíček a podobně.
Ingredience:
- KARBANÁTKY:
0,5 kg mleté maso
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
1/2 lžíce majoránky
1 lžička soli, pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce strouhanky
olej
- DO SKLENICE:
10 kuliček pepře
3 nové koření
2 bobkové listy
3 hřebíčky
chilli papričky
cibule
- NÁLEV:
750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet)
1/2 lžíce soli
1/2 lžíce cukr krystal
Postup:
- K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce majoránky, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice a 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi tvarujeme malé karbanátky (musí se dobře vejít do sklenice).
- Karbanátky osmažíme na oleji z obou stran. Hotové dáváme na ubrousek, aby z nich odkapal tuk.
- Po usmažení plníme karbanátky do sklenic střídavě s cibulí nakrájenou na měsíčky, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a hřebíčkem, můžeme přidat i chilli papričku.
- Svaříme v hrnci 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet), 1/2 lžíce soli a 1/2 lžíce cukru krystal. Tímto horkým lákem zalijeme karbanátky a důkladně uzavřeme víčka a necháme na prkénku vychladnout.
- Po vychladnutí je dáme do chladničky kde je skladujeme.
Tipy:
Tímto způsobem můžete uchovat nesnědené karbanátky na později.
Můžeme naložit i rybí karbanátky, záleží na naší chuti.
Video receptuUž vás nepřekvapí nečekaná návštěva. Jako chuťovka k pivu jsou ideální.