Domácí koblihy s marmeládou recept

Domácí koblihy s marmeládou recept
Domácí koblihy s marmeládou recept


Recept na domácí koblihy s marmeládou, které chutnají lépe než kupované. Podle našeho jednoduchého ale chutného receptu je zvládne připravit opravdu každý. Jakou zvolíte náplň je čistě na vás.

KVÁSEK:

  • 125 ml vlažného polotučného mléka

  • 20 g droždí (půl kostky)

  • 1 lžička vanilkového cukru

  • trochu hladké mouky na posypání

  • TĚSTO:
  • 2 žloutky

  • 250 g hladké mouky

  • 30 g cukru moučka

  • špetka soli

  • kvásek

  • 30 g rozpuštěného másla

  • 2 lžíce rumu

  • OSTATNÍ:
  • olej

  • marmeláda

Postup:

  • KVÁSEK: Smícháme 125 ml vlažného polotučného mléka, 20 g droždí (půl kostky), 1 lžičku vanilkového cukru. Povrch poprášíme hladkou moukou a necháme v teple 20 minut vzejít kvásek.Kvásek do těsta recept
  • TĚSTO: Smícháme 250 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, špetku soli, vzešlý kvásek, 2 žloutky, 30 g rozpuštěného másla a 2 lžíce rumu. Vypracujeme těsto a necháme v teple pod utěrkou 1 hodinu kynout.Těsto na koblížky recept
  • Nakynuté těsto po hodině zvětší svůj objem. Kynuté těsto na koblihy recept
  • Těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 8 kusů. Z každého kusu vypracujeme bochánek.Recept na domácí koblížky
  • Bochánky necháme v teple pod utěrkou ještě 20 minut kynout.Návod na domácí koblížky s marmeládou
  • Koblihy smažíme ve vysoké vrstvě oleje z obou stran.Domácí smažené koblihy recept
  • Usmažené koblihy posypeme moučkovým cukrem a nožem z boku uděláme drážku na marmeládu.Plnění koblih návod recept
  • Koblihy naplníme plničkou marmeládou.Plnění koblížků marmeládou návod recept

Tipy:

Kromě marmelády můžeme koblihy naplnit například i pudinkem nebo čokoládovým krémem.

Smažené koblihy je dobré odkládat na papírový ubrousek, aby vysál přebytečný olej.

Koblihy smažíme na střední teplotu. Nesmí být ani příliš nízká, ani vysoká. Jinak budou buď tvrdé nebo syrové.

Video receptu