Rychlý kedlubnový salát se šunkou, který v létě po vychlazení v ledničce dokonale osvěží. Pokud pěstujete kedlubny, je tento recept jasná volba. Ty z vlastní zahrádky chutnají nejlépe.
Ingredience:
100 g plátkové šunky
1 lahůdková cibulka
450 g kedlubny
sůl
pepř
2 lžíce majonézy
1 lžíce jablečného octa
Postup:
- Nakrájíme 100 g plátkové šunky a 1 lahůdkovou cibulku.
- Na hrubém struhadle nastrouháme 450 g kedlubny.
- Vše dáme do mísy, přidáme sůl, mletý pepř, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci jablečného octa a důkladně promícháme.
Tipy:
Salát na talíři dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Salát nejlépe chutná po odležení v ledničce.
Video receptuKromě kedlubny můžeme do salátu přidat i nastrouhané ředkvičky nebo tuřín.