
Vepřové po maďarsku je lahodný recept z vepřového masa s pikantní klobásou na rajčatech a paprikách. Milovníci maďarské kuchyně si určitě pochutnají.
Ingredience:
olej
400 g vepřového masa (kýta, pečeně…)
2 lžičky maďarské mleté papriky
360 g rajčat
1 cibule
100 g maďarské klobásy
1 zelená paprika
pepř
2 lžíce sójové omáčky
200 ml vody
1/3 lžičky mletého chilli
Postup:
- Na oleji zprudka orestujeme 400 g vepřového masa nakrájeného na nudličky.
- Poté přidáme 2 lžičky mleté maďarské papriky, 360 g překrojených cherry rajčat, 1 nakrájenou cibuli, 100 g nakrájené maďarské klobásy, 1 nakrájenou čerstvou zelenou papriku, mletý černý pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 200 ml vody, 1/2 lžičky mletého chilli koření, důkladně promícháme a vaříme pro poklicí do měkka cca 30 minut.
- Nakonec směs popřípadě dosolíme a podáváme s čerstvým chlebem.
Tipy:
Milovníci pálivých jídel mohou přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku.
Vepřové po maďarsku můžeme podávat nejen s chlebem ale například i s hranolkami nebo s vařeným bramborem.
Video receptuNa talíři jídlo ještě dozdobíme nakrájenou petrželkou.