Vepřové po maďarsku recept

Vepřové po maďarsku recept
Vepřové po maďarsku recept


Vepřové po maďarsku je lahodný recept z vepřového masa s pikantní klobásou na rajčatech a paprikách. Milovníci maďarské kuchyně si určitě pochutnají.

Ingredience:

  • olej

  • 400 g vepřového masa (kýta, pečeně…)

  • 2 lžičky maďarské mleté papriky

  • 360 g rajčat

  • 1 cibule

  • 100 g maďarské klobásy

  • 1 zelená paprika

  • pepř

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 200 ml vody

  • 1/3 lžičky mletého chilli

Postup:

  • Na oleji zprudka orestujeme 400 g vepřového masa nakrájeného na nudličky.Restované vepřové nudličky
  • Poté přidáme 2 lžičky mleté maďarské papriky, 360 g překrojených cherry rajčat, 1 nakrájenou cibuli, 100 g nakrájené maďarské klobásy, 1 nakrájenou čerstvou zelenou papriku, mletý černý pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 200 ml vody, 1/2 lžičky mletého chilli koření, důkladně promícháme a vaříme pro poklicí do měkka cca 30 minut.Vepřové maso se zeleninou recept
  • Nakonec směs popřípadě dosolíme a podáváme s čerstvým chlebem.Vepřové na leču recept

Tipy:

Milovníci pálivých jídel mohou přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Vepřové po maďarsku můžeme podávat nejen s chlebem ale například i s hranolkami nebo s vařeným bramborem.

Na talíři jídlo ještě dozdobíme nakrájenou petrželkou.

Video receptu