Stačí kvalitní chutná klobása a vykouzlíte polévku i bez kusu vepřového nebo hovězího masa. Lahodná klobásová polévka která chutná podobně jako gulášová. Pokud přidáte pikantní klobásy, polévka bude mít správný říz.
Ingredience:
1 cibule
2 šunkové klobásy
1 mrkev
1 zelená paprika
3 brambory
4 cherry rajčata
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
pepř
sůl
1,5 l vývaru
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky tymiánu
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička majoránky
Postup:
- Nakrájíme cibuli, šunkové klobásy, mrkev, papriku, brambory a cherry rajčata.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme klobásu kterou také orestujeme.
- Přidáme 1 lžíci hladké mouky a 1 lžíci sladké mleté papriky a ještě minutu pozvolna restujeme.
- Nakonec vše zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu, mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a vaříme dokud není zelenina měkká.
- Když je zelenina měkká, tak přidáme prolisovaný česnek, 1 lžičku majoránky, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen minutu. Při servírování polévku posypeme nakrájenou petrželkou nebo libečkem.
Tipy:
Milovníci pálivých jídel mohou do polévky přidat nakrájenou chilli papričku.
Klobásovou polévku podáváme samotnou nebo s čerstvým pečivem.
Sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.
Video receptuMajoránku přidáváme až na konec vaření, protože dlouhým vařením ztrácí chuť a hořkne.