Opravdu jednoduchý recept na těstoviny s anglickou slaninou bez zapékání v troubě. Do receptu lze použít různé druhy těstovin včetně oblíbených kolínek. Rychlé jídlo které zasytí stejně dobře jako plnohodnotný oběd.
Ingredience:
300 g anglické slaniny vcelku
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
2 lahůdkové cibulky
1 cibule
2 stroužky česneku
4 cherry rajčata
olej
1 lžíce sójové omáčky
sůl a pepř
250 g těstovin
Postup:
- 300 g anglické slaniny vcelku dáme vařit společně s bobkovým listem a třemi kuličkami nového koření. Po 30 minutách slaninu vyndáme i s kořením ale vodu nevyléváme, protože v ní uvaříme těstoviny.
- Po vychladnutí anglickou slaninu nakrájíme na kostičky společně se zeleninou (jarní cibulka, cibule, česneky, cherry rajčata).
- Cibuli osmahneme na oleji na pánvi, pak přidáme zeleninu a slaninu a orestujeme aby byla zelenina měkká. Před koncem přidáme 1 lžíci sójové omáčky popřípadě dosolíme a opepříme. V případě potřeby přidáme trochu vody aby zelenina změkla.
- Do vývaru z uzeného masa dáme vařit 250 g těstovin a vaříme je doměkka. Vše nakonec promícháme dohromady. Podáváme s kyselou okurkou.
Tipy:
Při vaření těstovin nepřidáváme do vody žádný olej. Mastné skvrny se totiž drží pouze na povrchu vody a na potopené těstoviny to nemá žádný efekt.
Těstoviny vaříme takzvaně “al dente”, což znamená na skus. Těstovina se nesmí rozvařit.
Těstoviny můžeme udělat také zapečené do kterých se přidává ještě rozšlehané vajíčko. To je časově náročnější ale výsledek je samozřejmě ještě lepší.
Video receptuJelikož těstoviny vaříme ve vodě z anglické slaniny, budou opravdu chuťové.