Nejen z kuřecího, ale i z vepřového masa, se dají udělat výborné nugetky neboli stripsy s dipem. Obzvláště děti toto jídlo milují. Může se jednat o svačinku, nebo o plnohodnotný oběd. Jako příloha chleba, nebo dokonce i vařené brambory či hranolky.
Ingredience:
- MASOVÁ SMĚS:
0,5 kg mleté vepřové maso
5 lžic mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžička soli
pepř
1 lžička uzené nebo sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
- NA OBALENÍ:
2 vejce, hladká mouka, strouhanka
- NA DIP:
4 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky nebo kečupu
1 lžíce krájeného kopru
1 stroužek prolisovaného česneku
špetka soli a pepře
Postup:
- K mletému masu přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno a 2 nakrájené česneky, 1 vejce, 5 lžic mléka a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
- Do směsi přidáme 1 lžičku soli a špetku pepře, 1 lžičku uzené nebo sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a 1 lžíci strouhanky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvarujeme menší nugetky cca 22 ks které obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka).
- Připravené nugetky smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
- DIP: Smícháme 4 lžíce tatarské omáčky a 1 lžíci sladké chilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíci nasekaného čerstvého kopru a 1 stroužek prolisovaného česneku. Po promíchání omáčku dochutíme solí a pepřem.
- Nugetky podáváme společně s dipem a jako přílohu můžeme použít pečivo nebo například hranolky či brambory.
Tipy:
Domácí nugetky, stripsy, vás vyjdou mnohem laciněji než když je koupíte ve fastfoodu.
K nugetkam můžete vyzkoušet nejrůznější druhy omáček (dipů), které si můžete snadno doma připravit.
Video receptuObalené vepřové nugetky můžeme před osmažením dát do mrazáku kde vydrží i několik měsíců a udělat si tak zásobu.