I z brokolice lze upéct vynikající nádivka. Příprava je velice jednoduchá, protože se jen smíchají nakrájené suroviny a upečou v jednom pekáčku. V receptu je použitý pekáč velikosti 22 x 32 cm.
Ingredience:
1 cibule
100 g plátkové anglické slaniny
500 g brokolice
4 prolisované stroužky česneku
3 vejce
3 lžičky sušené majoránky
1 lžička soli
30 ml oleje
pepř
300 ml mléka
200 g polohrubé mouky
2 lžíce strouhanky
olej + hrubá mouka (na vymazání pekáče)
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli, 100 g plátkové anglické slaniny a 500 g brokolice na malé kousky.
- Vše přendáme do vyšší mísy a přidáme 4 prolisované stroužky česneku, 3 vejce, 3 lžičky sušené majoránky, 1 lžičku soli, 30 ml oleje, mletý pepř, 300 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme.
- Pekáč vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
- Do pekáče dáme směs a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.
- Pečeme nepřikryté v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut.
Tipy:
Nádivka z brokolice jde nejlépe nakrájet až po vychladnutí.
Brokolicovou nádivku podáváme jako svačinu či předkrm, nebo jako přílohu například k pečenému kuřeti místo brambor.
Video receptuDoba pečení je pouze přibližná, protože záleží na velikosti pekáče a výšce těsta.