Brokolicová nádivka recept

Brokolicová nádivka recept
Brokolicová nádivka recept


I z brokolice lze upéct vynikající nádivka. Příprava je velice jednoduchá, protože se jen smíchají nakrájené suroviny a upečou v jednom pekáčku. V receptu je použitý pekáč velikosti 22 x 32 cm.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 100 g plátkové anglické slaniny

  • 500 g brokolice

  • 4 prolisované stroužky česneku

  • 3 vejce

  • 3 lžičky sušené majoránky

  • 1 lžička soli

  • 30 ml oleje

  • pepř

  • 300 ml mléka

  • 200 g polohrubé mouky

  • 2 lžíce strouhanky

  • olej + hrubá mouka (na vymazání pekáče)

Postup:

  • Nakrájíme 1 cibuli, 100 g plátkové anglické slaniny a 500 g brokolice na malé kousky.Brokolice se slaninou a cibulí recept
  • Vše přendáme do vyšší mísy a přidáme 4 prolisované stroužky česneku, 3 vejce, 3 lžičky sušené majoránky, 1 lžičku soli, 30 ml oleje, mletý pepř, 300 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme.Brokolicový koláč recept
  • Pekáč vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Jak vymazat pekáč a vysypat moukou
  • Do pekáče dáme směs a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.Pečená cuketa v troubě recept
  • Pečeme nepřikryté v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut.Zapečená brokolice recept

Tipy:

Nádivka z brokolice jde nejlépe nakrájet až po vychladnutí.

Brokolicovou nádivku podáváme jako svačinu či předkrm, nebo jako přílohu například k pečenému kuřeti místo brambor.

Doba pečení je pouze přibližná, protože záleží na velikosti pekáče a výšce těsta.

Video receptu