Domácí sekaná recept

Domácí sekaná recept
Domácí sekaná recept


Domácí sekaná je vynikající recept z mletého masa. Je pouze na Vás, jestli použijete vepřové, hovězí a nebo mix těchto druhů mas. V receptu je použitý mix. Příprava je jednoduchá, stačí smíchat suroviny a dát péct do trouby.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 500 g mleté maso (vepřové, mix)

  • 5 stroužků česneku

  • menší lžička soli

  • pepř

  • 1 vejce

  • 1 lžíce strouhanky

  • 2 lžičky majoránky

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • PŘÍLOHA: brambory

Postup:

  • K mletému masu přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 1 menší lžičku soli, 5 prolisovaných stroužků česneku, trochu pepře, 1 vejce, 1 lžíci strouhanky, 2 lžičky majoránky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.Mleté maso kořeněné
  • Do pekáče nalijeme sklenici vody, z mletého masa vypracujeme tvarem sekanou kterou potřeme vodou.Sekaná z mletého masa recept
  • Sekanou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu. Sekanou během pečení poléváme výpekem. Popřípadě pokud je ho málo, tak ještě přilijeme trochu vody.Pečená sekaná
  • Mezitím dáme vařit ve vodě osolené brambory s kmínem a vaříme doměkka.Vařené brambory
  • Pečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme společně s bramborem a kyselou okurkou.Sekaná s bramborem recept

Tipy:

Pokud máte mleté maso málo tučné, můžete na sekanou při pečení dát i kousek másla a nechat ho rozpustit.

Z připravené masové směsi podle tohoto receptu lze udělat nejen sekanou, ale například i karbanátky a osmažit na pánvi.

Jako přílohu k sekané a bramborům podáváme kyselou okurku, hořčici a jemně nakrájenou cibulku.

Video receptu