Bramborový salát se salámem vaří polovina českého národa a je velmi oblíbený mezi lidmi. V některých rodinách na něj dokonce nedají dopustit.
Ingredience:
900 g brambor
150 g mrkve
75 g petržele
75 g celeru
1 cibule
3 kyselé okurky
230 g jemného salámu
3 vejce
3 lžíce mraženého hrášku
1 lžička soli
mletý pepř
200 g majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce kyselého láku z okurek
Postup:
- Do hrnce dáme 900 g brambor, 150 g mrkve, 75 g kořenové petržele a 75 g celeru. Vše zalijeme vodou a vaříme do měkka.
- Poté (nejlépe druhý den) oloupanou a vychladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky 1 x 1 cm nebo použijeme kráječ.
- Přidáme nakrájené 3 kyselé okurky, 1 cibuli nadrobno, 230 g jemného salámu, 3 vařená vejce natvrdo a 3 lžíce mraženého hrášku.
- Přidáme 1 lžičku soli, mletý pepř, 200 g majonézy, 2 – 3 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce láku z kyselých okurek a vše promícháme.
Tipy:
Při servírování salát ozdobíme plátky kyselé okurky a vařeným vejcem.
Můžeme přidat na ozdobu i kousek kadeřavé nebo plocholisté petržele.
Video receptuBramborový salát se salámem je nejen ideální svačinka s rohlíkem ale hodí se například i na chlebíčky.