Na Vánoce je tento druh polévky stále více oblíbený. Pokud zrovna nemusíte polévku z kapra, tak vyzkoušejte jemnou mixovanou krémovou lososovou polévku.
Ingredience:
mrkev 150 g
2 stroužky česneku
1 cibule
kousek pórku
brambory 200 g
losos bez kůže 200 g do polévky
losos s kůží 100 g na osmažení na pánvi
olej
750 ml vývaru (nebo vody a sůl)
pepř
kopr
Postup:
- Nakrájíme 150 g mrkve, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 200 g brambor a kousek pórku.
- 200 g lososa bez kůže nakrájíme na malé kousky.
- Zeleninu trochu osmažíme na oleji.
- Poté přidáme nakrájeného lososa, 750 ml vývaru nebo vody a sůl, mletý pepř a polévku přivedeme k varu.
- Polévku vaříme 30 minut.
- Nakonec polévku popřípadě dosolíme a rozmixujeme tyčový mixérem.
- Při servírování můžeme přidat kousky lososa osmaženého na pánvi na másle.
Tipy:
Na ozdobu můžeme použít větvičky čerstvého kopru.
Pokud by byla polévka po rozmixování příliš hustá, tak přidáme trochu mléka.
Video receptuRyby jsou velice zdravé a člověk by je měl pravidelně zařazovat do svého jídelníčku.