
Francouzská polévka s mušličkami a masovými knedlíčky patří stále mezi nejoblíbenější polévky. Na lahodné knedlíčky použijeme mix vepřového a hovězího mletého masa. Mušličky se vaří zvlášť aby nebyla polévka zakalená a přidávají se až na konec.
KNEDLÍČKY:
1 cibule
300 g mleté maso mix (hovězí a vepřové)
1/2 lžičky soli
pepř
1 lžička majoránky
1 vejce
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
1 lžíce hladké mouky
- POLÉVKA:
1 lahůdková cibulka
1 velká mrkev
olej
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 stroužky česneku
1,5 litru vývaru
sůl
pepř
těstoviny mušličky
Postup:
- KNEDLÍČKY: Cibuli nakrájíme nadrobno.
- K mletému masu přidáme nakrájenou cibuli, 1/2 lžičky soli, pepř, 1 lžičku majoránky, 1 vejce, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky, 1 lžíci hladké mouky a vše důkladně promícháme.
- Z masa tvoříme malé knedlíčky. Ty dáme zatím do chladničky.
- POLÉVKA: Nakrájíme lahůdkovou cibulku na kolečka a větší mrkev na kostičky.
- Mrkev chvíli orestujeme v hrnci na oleji společně s 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a dvěma stroužky česneku.
- Poté mrkev zalijeme vývarem. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, mletý pepř, polévku přivedeme k varu a vaříme mrkev doměkka.
- Když je mrkev téměř měkká, tak přidáme knedlíčky a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec do polévky přidáme zvlášť vařené těstoviny, popřípadě polévku dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Pokud nemáme vývar, tak použijeme vodu a polévku podle chuti dosolíme.
Video receptuPři tvarování knedlíčků si můžeme ruce namočit do vody a směs se nebude tolik lepit na ruce.