Milovníci sýrových pomazánek si určitě velice pochutnají na lahodném Romaduru naloženém ve smetaně, který se v podobě pomazánky maže na čerstvé pečivo.
Ingredience:
2 stroužky česneku
3 Romadury
1/2 lžičky drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání (33%)
1/2 lžičky uzené papriky
Postup:
- Nakrájíme 2 stroužky česneku nadrobno a 3 Romadury na malé kostičky.
- Sýr posypeme nakrájeným česnekem a drceným kmínem.
- Smetanu ke šlehání promícháme s uzenou paprikou.
- Nakrájený sýr přendáme do sklenice s uzávěrem a zalijeme smetanou. Utáhneme víčkem a dáme alespoň na 3 dny do ledničky.
- Poté pomazánku dobře promícháme a mažeme na čerstvé pečivo.
Tipy:
Pomazánku ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Čím déle necháme pomazánku uležet v lednici, tím více bude aromatická.
Video receptuPři nakládání sýra můžeme použít i nejrůznější bylinky jako například rozmarýn nebo tymián. Kdo má rád pálivé, může přidat i mleté chilli koření.