Romadurová pomazánka recept

Romadůrová pomazánka na chleba a pečivo recept


Milovníci sýrových pomazánek si určitě velice pochutnají na lahodném Romaduru naloženém ve smetaně, který se v podobě pomazánky maže na čerstvé pečivo.

Ingredience:

  • 2 stroužky česneku

  • 3 Romadury

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)

  • 1/2 lžičky uzené papriky

Postup:

  • Nakrájíme 2 stroužky česneku nadrobno a 3 Romadury na malé kostičky.Romadur recepty
  • Sýr posypeme nakrájeným česnekem a drceným kmínem.Romadur s kmínem recept
  • Smetanu ke šlehání promícháme s uzenou paprikou.Romadur naložený ve smetaně šlehačce recept
  • Nakrájený sýr přendáme do sklenice s uzávěrem a zalijeme smetanou. Utáhneme víčkem a dáme alespoň na 3 dny do ledničky.Zrající Romadůr recept
  • Poté pomazánku dobře promícháme a mažeme na čerstvé pečivo.Romadůrová pomazánka na chleba a pečivo recept

Tipy:

Pomazánku ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Čím déle necháme pomazánku uležet v lednici, tím více bude aromatická.

Při nakládání sýra můžeme použít i nejrůznější bylinky jako například rozmarýn nebo tymián. Kdo má rád pálivé, může přidat i mleté chilli koření.

Video receptu