Pravý maďarský guláš recept

Pravý maďarský guláš recept



Pokud patříte mezi milovníky guláše, pak musíte určitě vyzkoušet maďarský guláš. Maso se dusí společně se zeleninou která omáčku zahustí a dochutí. Jestli použijete do receptu pravou maďarskou mletou papriku, tak výsledek bude dokonalý.

Ingredience:

  • 350 g cibule

  • 1 kapie

  • 2 žluté papriky

  • 2 rajčata

  • 750 g hovězího masa (kližka, plec, kýta)

  • olej

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • 1/2 lžičky chilli koření

  • voda

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 lžička majoránky

  • PŘÍLOHA: chleba

Postup:

  • Nakrájíme cibule nadrobno, papriky a rajčata na kostičky a hovězí maso na velké kostky.Zelenina na maďarský guláš
  • Cibuli orestujeme na oleji do hnědé barvy.Restovaná cibule dohněda na guláš
  • Poté přidáme kostky masa a ještě chvíli restujeme.Hovězí guláš z kližky recept
  • Pak přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mletého chilli koření, 30 vteřin vše orestujeme a zalijeme vodou aby bylo maso téměř potopené. Přivedeme k varu a vaříme pod poklicí 1 hodinu.Maďarský hovězí guláš recept
  • Po hodině vaření přidáme nakrájené papriky a vaříme pod poklicí maso doměkka.Paprikový guláš recept
  • Když je maso měkké, tak guláš popřípadě dosolíme, přidáme prolisované česneky, 1 lžičku majoránky a vaříme už jen 3 minuty aby majoránka nezhořkla.Hovězí pikantní guláš recept

Tipy:

Na talíři maďarský guláš můžeme dozdobit nakrájenou cibulí.

Délka vaření guláše závisí na druhu použitého masa a velikosti kostek.

Mletou sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.

Video receptu