Pravý maďarský guláš recept

Pravý maďarský guláš recept
Pravý maďarský guláš recept


Pokud patříte mezi milovníky guláše, pak musíte určitě vyzkoušet maďarský guláš. Maso se dusí společně se zeleninou která omáčku zahustí a dochutí. Jestli použijete do receptu pravou maďarskou mletou papriku, tak výsledek bude dokonalý.

Ingredience:

  • 350 g cibule

  • 1 kapie

  • 2 žluté papriky

  • 2 rajčata

  • 750 g hovězího masa (kližka, plec, kýta)

  • olej

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • 1/2 lžičky chilli koření

  • voda

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 lžička majoránky

  • PŘÍLOHA: chleba

Postup:

  • Nakrájíme cibule nadrobno, papriky a rajčata na kostičky a hovězí maso na velké kostky.Zelenina na maďarský guláš
  • Cibuli orestujeme na oleji do hnědé barvy.Restovaná cibule dohněda na guláš
  • Poté přidáme kostky masa a ještě chvíli restujeme.Hovězí guláš z kližky recept
  • Pak přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mletého chilli koření, 30 vteřin vše orestujeme a zalijeme vodou aby bylo maso téměř potopené. Přivedeme k varu a vaříme pod poklicí 1 hodinu.Maďarský hovězí guláš recept
  • Po hodině vaření přidáme nakrájené papriky a vaříme pod poklicí maso doměkka.Paprikový guláš recept
  • Když je maso měkké, tak guláš popřípadě dosolíme, přidáme prolisované česneky, 1 lžičku majoránky a vaříme už jen 3 minuty aby majoránka nezhořkla.Hovězí pikantní guláš recept

Tipy:

Na talíři maďarský guláš můžeme dozdobit nakrájenou cibulí.

Délka vaření guláše závisí na druhu použitého masa a velikosti kostek.

Mletou sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.

Video receptu