Pokud patříte mezi milovníky guláše, pak musíte určitě vyzkoušet maďarský guláš. Maso se dusí společně se zeleninou která omáčku zahustí a dochutí. Jestli použijete do receptu pravou maďarskou mletou papriku, tak výsledek bude dokonalý.
Ingredience:
350 g cibule
1 kapie
2 žluté papriky
2 rajčata
750 g hovězího masa (kližka, plec, kýta)
olej
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky chilli koření
voda
3 prolisované stroužky česneku
1 lžička majoránky
PŘÍLOHA: chleba
Postup:
- Nakrájíme cibule nadrobno, papriky a rajčata na kostičky a hovězí maso na velké kostky.
- Cibuli orestujeme na oleji do hnědé barvy.
- Poté přidáme kostky masa a ještě chvíli restujeme.
- Pak přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mletého chilli koření, 30 vteřin vše orestujeme a zalijeme vodou aby bylo maso téměř potopené. Přivedeme k varu a vaříme pod poklicí 1 hodinu.
- Po hodině vaření přidáme nakrájené papriky a vaříme pod poklicí maso doměkka.
- Když je maso měkké, tak guláš popřípadě dosolíme, přidáme prolisované česneky, 1 lžičku majoránky a vaříme už jen 3 minuty aby majoránka nezhořkla.
Tipy:
Na talíři maďarský guláš můžeme dozdobit nakrájenou cibulí.
Délka vaření guláše závisí na druhu použitého masa a velikosti kostek.
Video receptuMletou sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.