
Jestli nevíte, co večer chroupat u televize, tak cizrnové křupky jsou pro vás ideální volba. Navíc jsou hodně zdravé a obsahují vlákninu. Receptů na cizrnu poslední dobou na internetu přibývá, což je dobře. Člověk by měl tuto luštěninu pravidelně konzumovat.
Ingredience:
300 g scezené, propláchnuté a osušené konzervované cizrny v nálevu.
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky pepře
1 lžičku uzené papriky
1/2 lžičky chilli
Postup:
- Konzervovanou cizrnu v nálevu propláchneme pod tekoucí vodou a po scezení osušíme.
- Přidáme 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku uzené papriky, 1/2 lžičky chilli a důkladně promícháme aby se obalila v koření každá kulička.
- Vše přesypeme na pečící papír a rozprostřeme po celém plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut a v polovině pečení promícháme.
- Po upečení přendáme cizrnu do servírovací misky a můžeme podávat.
Tipy:
Je prokázáno, že cizrna pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi a snižuje vysoký krevní tlak.
Pokud nechceme cizrnu dlouho namáčet a pak ještě vařit, můžeme jí koupit v obchodě už uvařenou konzervovanou. To nám ušetří spoustu času.
Video receptuCizrna se hodí nejen jako příloha k pokrmům, ale je vhodná třeba i do polévek nebo pomazánek.