Cizrnové křupky recept

Pečená cizrna v troubě
Pečená cizrna v troubě


Jestli nevíte, co večer chroupat u televize, tak cizrnové křupky jsou pro vás ideální volba. Navíc jsou hodně zdravé a obsahují vlákninu. Receptů na cizrnu poslední dobou na internetu přibývá, což je dobře. Člověk by měl tuto luštěninu pravidelně konzumovat.

Ingredience:

  • 300 g scezené, propláchnuté a osušené konzervované cizrny v nálevu.

  • 1 lžíce oleje

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky sušeného česneku

  • 1/2 lžičky pepře

  • 1 lžičku uzené papriky

  • 1/2 lžičky chilli

Postup:

  • Konzervovanou cizrnu v nálevu propláchneme pod tekoucí vodou a po scezení osušíme.
  • Přidáme 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku uzené papriky, 1/2 lžičky chilli a důkladně promícháme aby se obalila v koření každá kulička.
    Cizrna v koření
  • Vše přesypeme na pečící papír a rozprostřeme po celém plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut a v polovině pečení promícháme.
    Pečená cizrna recept
  • Po upečení přendáme cizrnu do servírovací misky a můžeme podávat.
    Jak servírovat cizrnu

Tipy:

Je prokázáno, že cizrna pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi a snižuje vysoký krevní tlak.

Pokud nechceme cizrnu dlouho namáčet a pak ještě vařit, můžeme jí koupit v obchodě už uvařenou konzervovanou. To nám ušetří spoustu času.

Cizrna se hodí nejen jako příloha k pokrmům, ale je vhodná třeba i do polévek nebo pomazánek.

Video receptu