Lahodné vepřové plátky pečené s hlívou ústřičnou na jednom plechu. Příprava tohoto receptu je tak opravdu velice jednoduchá a výsledek chuťově vynikající.
Ingredience:
hlíva ústřičná 300 g
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
3 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové pečeně
slunečnicový olej
petrželka na ozdobu
PŘÍLOHA: vařené brambory
Postup:
- Nakrájíme hlívu ústřičnou na proužky (pouze horní měkké části houby).
- Nakrájíme 1 cibuli na půlkolečka, 4 stroužky česneku nadrobno.
- Vše přendáme do misky, osolíme a opepříme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 3 lžíce olivového oleje a promícháme.
- Na pečící papír dáme plátky vepřové pečeně cca 1 cm široké, které osolíme, opepříme a jemně pokapeme olejem. Okolo rozprostřeme směs s hlívou ústřičnou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 40 minut. Poté ihned podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Kromě vařených brambor, můžeme vepřové plátky s hlívou ústřičnou podávat například i s bramborovou kaší.
V létě můžeme samozřejmě místo hlívy ústřičné použít například i bedly z lesa.
Video receptuBrambory na talíři posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.