Vepřové v kari omáčce a šťouchané brambory recept

Vepřové v kari omáčce a šťouchané brambory recept
Vepřové v kari omáčce a šťouchané brambory recept


Vepřové maso v kari omáčce je jednoduchý recept na přípravu z jednoho pekáčku. Jako příloha se ideálně hodí velice oblíbené šťouchané brambory. Můžete ale použít i vařené brambory nebo bramborovou kaši.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:

  • 1 kg brambor

  • sůl

  • lahůdková cibulka cca 4 – 5 kusů

  • 100 g plátkové anglické slaniny

  • 2 lžíce másla

  • MASO:
  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 400 g smetany ke šlehání 33%

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžička kari koření

  • vepřová pečeně plátky 1 cm

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY: Brambory nakrájíme na kostky. Poté je osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.Jak uvařit brambory
  • Na másle na pánvi osmažíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a plátkovou anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky.Smažená cibule
  • Scezené brambory rozmačkáme. Šťouchané brambory
  • Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, vše promícháme a dosolíme.Brambory s cibulkou
  • MASO NA KARI: Nakrájíme 1 cibuli a čtyři stroužky česneku nadrobno.Cibule s česnekem krájení
  • V misce smícháme 400 g smetany ke šlehání 33%, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku kari koření. Kari smetanová směs recept
  • Trochu směsi nalijeme do pekáče, přidáme plátky vepřové pečeně, osolíme, opepříme a posypeme nakrájeným česnekem a cibulí.Vepřová pečeně na smetaně recept
  • Poté vše zalijeme zbytkem smetanové směsi.Pečené vepřové se smetanou recept
  • Pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Poté ihned podáváme se šťouchanými brambory.Vepřové plátky na kari s bramborem recept

Tipy:

Na talíři jídlo dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Množství kari koření je v receptu pouze přibližné, protože každý ho má rád jinak intenzivní.

Vyzkoušejte také recept na kuřecí kari polévku.

Video receptu