Vepřové maso v kari omáčce je jednoduchý recept na přípravu z jednoho pekáčku. Jako příloha se ideálně hodí velice oblíbené šťouchané brambory. Můžete ale použít i vařené brambory nebo bramborovou kaši.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
1 kg brambor
sůl
lahůdková cibulka cca 4 – 5 kusů
100 g plátkové anglické slaniny
2 lžíce másla
- MASO:
1 cibule
4 stroužky česneku
400 g smetany ke šlehání 33%
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička kari koření
vepřová pečeně plátky 1 cm
sůl
pepř
Postup:
- ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY: Brambory nakrájíme na kostky. Poté je osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- Na másle na pánvi osmažíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a plátkovou anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
- Scezené brambory rozmačkáme.
- Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, vše promícháme a dosolíme.
- MASO NA KARI: Nakrájíme 1 cibuli a čtyři stroužky česneku nadrobno.
- V misce smícháme 400 g smetany ke šlehání 33%, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku kari koření.
- Trochu směsi nalijeme do pekáče, přidáme plátky vepřové pečeně, osolíme, opepříme a posypeme nakrájeným česnekem a cibulí.
- Poté vše zalijeme zbytkem smetanové směsi.
- Pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Poté ihned podáváme se šťouchanými brambory.
Tipy:
Na talíři jídlo dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Množství kari koření je v receptu pouze přibližné, protože každý ho má rád jinak intenzivní.
Video receptuVyzkoušejte také recept na kuřecí kari polévku.