Netradiční polévka s kuřecím masem a kari kořením, která určitě stojí za vyzkoušení. Nakonec se polévka ještě zjemní smetanou a dodá chuť. Tato polévka hodně chutí připomíná recept kuře na paprice.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
500 g kuřecí prsa
olej
1 – 2 lžičky kari koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
1 l vývar
pepř
sůl
200 g smetany ke šlehání
Postup:
- Nakrájíme cibuli a česneky nadrobno a kuřecí maso na kostičky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Přidáme kuřecí maso které orestujeme.
- Poté přidáme nakrájené česneky, 1 – 2 lžičky kari koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky a smažíme už jen minutu.
- Pak směs zalijeme vývarem, opepříme a od bodu varu vaříme 30 minut.
- Nakonec polévku dosolíme, přidáme smetanu a ještě 5 minut vaříme.
- Na talíři polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Množství kari koření je v receptu pouze přibližné, protože každý má rád kari jinak aromatické.
Kari koření nemusíte pracně připravovat doma, ale dá se koupit v každém obchodě s potravinami.
Video receptuKari koření obsahuje díky svému pestrému složení velké množství účinných látek, jako například vitamíny nebo minerály či omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.