
Hovězí na okurkách podáváme s vařenou rýží nebo kynutým houskovým knedlíkem. Připravte pro rodinu nebo přátele dokonalý nedělní oběd který chutná všem.
Ingredience:
vepřové sádlo
hovězí kýta 700 g
2 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
800 ml vody
mletý černý pepř
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
5 kyselých okurek
2 lžíce kyselého láku z okurek
vařená rýže
Postup:
- Na sádle zprudka orestujeme hovězí maso nakrájené na nudličky.
- Na sádle osmažíme 2 cibule nakrájené nadrobno do hodně tmavé barvy.
- Pak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a ještě půl minuty pozvolna za stálého míchání smažíme.
- Poté přilijeme 800 ml vody, přidáme orestované hovězí maso, mletý černý pepř, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl a vaříme pod poklicí maso do měkka.
- Nakonec přidáme 5 zavařených kyselých okurek nakrájených na malé kostičky, 2 lžíce kyselého láku z okurek a vaříme ještě 5 minut. Poté podáváme s vařenou rýží.
Tipy:
Vyzkoušejte recept na výborné domácí houskové kynuté knedlíky.
Při smažení cibule do tmavé barvy můžeme několikrát přidat lžíci vody kterou necháme odvařit.
Video receptuVyzkoušejte také recept na vynikající vepřové maso na okurkách.