Hovězí na okurkách recept

Hovězí na okurkách recept
Hovězí na okurkách recept


Hovězí na okurkách podáváme s vařenou rýží nebo kynutým houskovým knedlíkem. Připravte pro rodinu nebo přátele dokonalý nedělní oběd který chutná všem.

Ingredience:

  • vepřové sádlo

  • hovězí kýta 700 g

  • 2 cibule

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 800 ml vody

  • mletý černý pepř

  • 1 bobkový list

  • 5 kuliček nového koření

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • sůl

  • 5 kyselých okurek

  • 2 lžíce kyselého láku z okurek

  • vařená rýže

Postup:

  • Na sádle zprudka orestujeme hovězí maso nakrájené na nudličky.Smažené hovězí maso
  • Na sádle osmažíme 2 cibule nakrájené nadrobno do hodně tmavé barvy.Smažená cibule na guláš
  • Pak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a ještě půl minuty pozvolna za stálého míchání smažíme.Cibule s moukou jíška
  • Poté přilijeme 800 ml vody, přidáme orestované hovězí maso, mletý černý pepř, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl a vaříme pod poklicí maso do měkka.Dušené hovězí maso
  • Nakonec přidáme 5 zavařených kyselých okurek nakrájených na malé kostičky, 2 lžíce kyselého láku z okurek a vaříme ještě 5 minut. Poté podáváme s vařenou rýží.Hovězí na okurkách

Tipy:

Vyzkoušejte recept na výborné domácí houskové kynuté knedlíky.

Při smažení cibule do tmavé barvy můžeme několikrát přidat lžíci vody kterou necháme odvařit.

Vyzkoušejte také recept na vynikající vepřové maso na okurkách.

Video receptu