
Krkovice pečené s česnekem, cibulí a smetanou si zamilujete. Díky smetaně chutnají opravdu lahodně a jemně. Tohoto pokrmu je navíc jednoduchá příprava. Recept určitě potěší všechny milovníky dobrého masa.
Ingredience:
5 stroužků česneku
1 cibule
4 plátky krkovice
sůl
pepř
drcený kmín
400 ml smetany ke šlehání (33%)
Postup:
- Začneme tím, že 5 stroužků česneku a 1 cibuli nakrájíme nadrobno.
- Do pekáče dáme plátky krkovice. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, nakrájenými česneky a cibulí.
- Nakonec vše zalijeme 400 ml smetany ke šlehání (33%).
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut a v polovině pečení maso otočíme. Jako příloha se hodí hranolky nebo vařené brambory či rýže.
Tipy:
Maso pečeme v pekáčku odkryté a dáváme pozor aby se nezačala smetana po okrajích připalovat.
Vyzkoušejte recept na hranolky pečené v troubě které jsou téměř bez tuku.
Video receptuNa krkovice můžete samozřejmě dát svoje oblíbené bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.