Vepřové česnekové krkovice na smetaně recept

Vepřové česnekové krkovice na smetaně recept



Krkovice pečené s česnekem, cibulí a smetanou si zamilujete. Díky smetaně chutnají opravdu lahodně a jemně. Tohoto pokrmu je navíc jednoduchá příprava. Recept určitě potěší všechny milovníky dobrého masa.

Ingredience:

  • 5 stroužků česneku

  • 1 cibule

  • 4 plátky krkovice

  • sůl

  • pepř

  • drcený kmín

  • 400 ml smetany ke šlehání (33%)

Postup:

  • Začneme tím, že 5 stroužků česneku a 1 cibuli nakrájíme nadrobno.Maso pečené na česneku a cibuli recept
  • Do pekáče dáme plátky krkovice. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, nakrájenými česneky a cibulí.Krkovice s cibulí a česnekem recept
  • Nakonec vše zalijeme 400 ml smetany ke šlehání (33%).Krkovice ve šlehačce recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut a v polovině pečení maso otočíme. Jako příloha se hodí hranolky nebo vařené brambory či rýže.Krkovice se smetanovou omáčkou recept

Tipy:

Maso pečeme v pekáčku odkryté a dáváme pozor aby se nezačala smetana po okrajích připalovat.

Vyzkoušejte recept na hranolky pečené v troubě které jsou téměř bez tuku.

Na krkovice můžete samozřejmě dát svoje oblíbené bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.