Bůčková pomazánka je jedna z nejoblíbenějších pomazánek. Nejenže výborně chutná, ale i dobře zasytí. Navíc domácí chutná mnohem lépe než ta kupovaná. Vyzkoušejte recept na bůčkovou pomazánku s pivem.
Ingredience:
700 g vepřového bůčku bez kůže
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
300 ml piva
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička uzené papriky
1 lžička worcesterové omáčky
pečivo, červená cibule, listová petržel
Postup:
- Bůček bez kůže nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno a 3 česneky na plátky.
- Poté přidáme 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř, 300 ml piva a vše důkladně promícháme.
- Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.
- Poté směs promícháme a dopékáme ještě na 200 stupňů 20 minut odkryté.
- Maso po upečení i se šťávou rozmixujeme mixérem.
- Nakonec přidáme 1 lžičku plnotučné hořčice, podle chuti sůl a pepř, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžičku worcesterové omáčky a vše důkladně promícháme. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme nakrájenou červenou cibulkou a petrželkou.
Tipy:
Do bůčkové pomazánky lze přidat i různé bylinky jako například tymián.
Vepřový bůček na přípravu pomazánky by neměl být ani příliš tučný, ani příliš libový.
Video receptuK pomazánce se hodí jako příloha kyselé okurky, rychlokvašky nebo kozí rohy.