Bůčková pomazánka recept

Bůčková pomazánka recept
Bůčková pomazánka recept


Bůčková pomazánka je jedna z nejoblíbenějších pomazánek. Nejenže výborně chutná, ale i dobře zasytí. Navíc domácí chutná mnohem lépe než ta kupovaná. Vyzkoušejte recept na bůčkovou pomazánku s pivem.

Ingredience:

  • 700 g vepřového bůčku bez kůže

  • 1 velká cibule

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 300 ml piva

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 1 lžička uzené papriky

  • 1 lžička worcesterové omáčky

  • pečivo, červená cibule, listová petržel

Postup:

  • Bůček bez kůže nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno a 3 česneky na plátky.Bůček pečený s cibulí a česnekem
  • Poté přidáme 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř, 300 ml piva a vše důkladně promícháme.Bůček pečený na pivu recept
  • Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.Pečený bůček v troubě recept
  • Poté směs promícháme a dopékáme ještě na 200 stupňů 20 minut odkryté.Pomalu pečený bůček na pivu recept
  • Maso po upečení i se šťávou rozmixujeme mixérem.Domácí bůčková mixovaná pomazánka recept
  • Nakonec přidáme 1 lžičku plnotučné hořčice, podle chuti sůl a pepř, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžičku worcesterové omáčky a vše důkladně promícháme. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme nakrájenou červenou cibulkou a petrželkou.Pomazánka z pečeného bůčku recept

Tipy:

Do bůčkové pomazánky lze přidat i různé bylinky jako například tymián.

Vepřový bůček na přípravu pomazánky by neměl být ani příliš tučný, ani příliš libový.

K pomazánce se hodí jako příloha kyselé okurky, rychlokvašky nebo kozí rohy.

Video receptu