Vlašský salát recept

Vlašský salát
Vlašský salát


Vyzkoušejte osvědčený a vyzkoušený recept na legendární vlašský salát. Tento lahůdkový salát je jeden z nejoblíbenějších. Připravte si tuto skvělou pochoutku doma. Ideální na chlebíčky nebo jednohubky či jen tak s čerstvým pečivem.

Ingredience:

  • 250 g šunkového salámu

  • 50 g vařeného celeru

  • 50 g vařené petržele

  • 100 g vařené mrkve

  • mražený hrášek 3 lžíce

  • 1 malá cibule

  • 3 kyselé okurky

  • 500 g vařených brambor (typ A)

  • 150 ml majonézy

  • 1 lžička worcesterské omáčky

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 5 lžic kyselého láku z okurek

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • Salám nakrájíme na nudličky, malou cibuli nadrobno, na kostičky nakrájíme vařenou oloupanou mrkev, celer, petržel, vařené oloupané brambory a kyselou okurku.Jak nakrájet zeleninu
  • Přidáme 3 lžíce mraženého hrášku, 150 ml majonézy, 1 lžičku worcesterské omáčky, 1 lžičku plnotučné hořčice, sůl, pepř, 5 lžic kyselého laku z okurek a vše promícháme. Salát můžeme dozdobit petrželkou.Lahůdkový vlašský salát

Tipy:

Vlašský salát podáváme po vychlazení v chladničce s čerstvým pečivem.

Mražený hrášek je chuťově mnohem lepší než sterilovaný a má i lepší barvu.

Do vlašského salátu jsou nejvhodnější brambory varného typu A.

Video receptu