Vyzkoušejte jednoduchý recept na skvělou rychlou sýrovou polévku, doplněnou o chlebové krutony a anglickou slaninu. Všichni milovníci sýra tuto polévku jistě ocení. Sýr čedar ji dodá výbornou chuť a barvu.
Ingredience:
2 krajíce chleba
100 g anglické slaniny
100 g sýr čedar
máslo
1 stroužek prolisovaného česneku
1 lžíce hladké mouky
600 ml polotučného mléka
200 g smetany na vaření
bujon (volitelné)
sůl
pepř
Postup:
- Nakrájíme 2 krajíce chleba, 100 g anglické slaniny a 100 g sýra čedar.
- Chleba a anglickou slaninu osmažíme na pánvi na másle. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu restujeme.
- V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme 1 lžíci hladké mouky jako světlou jíšku.
- Přilijeme mléko, postupně přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přidáme nakrájený čedar, smetanu na vaření, bujón (volitelné) nebo sůl, pepř a ještě 5 minut vaříme.
- Sýrovou polévku na talíři posypeme osmaženým chlebem se slaninou.
Tipy:
Kromě čedaru můžeme do polévky použít i jiné aromatické druhy sýrů.
Při vaření mléka polévku často mícháme aby se mléko nepřipálilo.
Video receptuPolévku na talíři můžeme dozdobit nakrájenou petrželkou nebo libečkem.