Červená řepa je hodně zdravá a pomazánka z ní chutná skvěle. Stačí smíchat pár surovin a vařenou červenou řepu a máme svačinku. Červenou řepu můžeme snadno vypěstovat na zahrádce, nebo ji koupíme v obchodě.
Ingredience:
300 g červené řepy
1 stroužek česneku
sůl
pepř
1 malá cibule
100 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
- Červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka.
- Řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle společně s jedním stroužkem česneku.
- Přidáme trochu soli a pepře, 1 nadrobno nakrájenou malou cibulku, 100 g zakysané smetany, 1 lžíci citronové šťávy a vše důkladně promícháme. Při podávání můžeme přidat kousek citronu.
Tipy:
Z červené řepy se kromě pomazánky dělá i například polévka nebo zavařeniny.
Při manipulaci s červenou řepou v kuchyni musíme být opatrní, protože červená barva jde jen těžko umýt.
Video receptuPři loupání vařené červené řepy použijeme raději nůž, protože to jde lépe než škrabkou.