Pomazánka z červené řepy recept

Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy


Červená řepa je hodně zdravá a pomazánka z ní chutná skvěle. Stačí smíchat pár surovin a vařenou červenou řepu a máme svačinku. Červenou řepu můžeme snadno vypěstovat na zahrádce, nebo ji koupíme v obchodě.

Ingredience:

  • 300 g červené řepy

  • 1 stroužek česneku

  • sůl

  • pepř

  • 1 malá cibule

  • 100 g zakysané smetany

  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

  • Červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka.Vařená červená řepa
  • Řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle společně s jedním stroužkem česneku.Strouhaná červená řepa
  • Přidáme trochu soli a pepře, 1 nadrobno nakrájenou malou cibulku, 100 g zakysané smetany, 1 lžíci citronové šťávy a vše důkladně promícháme. Při podávání můžeme přidat kousek citronu.Salát z červené řepy

Tipy:

Z červené řepy se kromě pomazánky dělá i například polévka nebo zavařeniny.

Při manipulaci s červenou řepou v kuchyni musíme být opatrní, protože červená barva jde jen těžko umýt.

Při loupání vařené červené řepy použijeme raději nůž, protože to jde lépe než škrabkou.

Video receptu