Masové kuličky s dýňovým zelím a brambory

Masové kuličky s dýňovým zelím a brambory
Masové kuličky s dýňovým zelím a brambory


Dobrý a sytý oběd, to jsou masové kuličky z dýňovým zelím a vařenými brambory. Recept trochu náročnější na přípravu ale velice chutný.

DÝŇOVÉ ZELÍ:

  • 700 g dýně Hokaido

  • 1 cibule

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3/4 lžičky soli

  • 4 – 5 lžic octa 8%

  • 3 lžíce cukru krupice

  • mletý černý pepř

  • MASOVÉ KULIČKY:
  • 500 g vepřového mletého masa

  • 1 menší lžička soli

  • 1 cibule

  • pepř

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 vejce

  • 2 až 3 lžíce strouhanky

  • BRAMBORY:
  • brambory

  • sůl

Postup:

  • Na hrubém struhadle nastrouháme 700 g dýně Hokaido i se slupkou, ale bez semen.Strouhaná dýně Hokaido recept
  • Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji.Smažení cibule
  • Přidáme nastrouhanou dýni, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3/4 lžičky soli, 4 – 5 lžic octa 8%, 3 lžíce cukru krupice, mletý černý pepř, trochu vody a dusíme pod poklicí do měkka asi 15 minut.Dušená dýně
  • Do mísy dáme 500 g mletého vepřového masa, 1 menší lžičku soli, 1 nakrájenou cibuli na drobno, mletý černý pepř, 1 lžičku sladké mleté papriky, 3 prolisované stroužky česneku, 1 vejce, 2 – 3 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme.Mleté maso na karbanátky recept
  • Z připravené směsi vytvarujeme cca 10 kuliček a přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.Masové kuličky recept
  • Oškrábané nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a podáváme společně s dýňovým zelím a masovými kuličkami.Vařené brambory

Tipy:

Doba pečení je pouze přibližná. Protože každá trouba peče trochu jinak.

Dýně Hokaido se nemusí loupat, stačí pouze odstranit z povrchu nečistoty.

Při servírování brambory ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Video receptu