Pokud máte rádi těstoviny, tak vyzkoušejte recept na těstoviny se smetanou, pórkem a pečenými kousky lososa. Nezaměnitelná chuť která vás prostě dostane.
Ingredience:
losos filet s kůží
olej
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
pórek
máslo
1/2 lžičky celého kmínu
400 g smetany ke šlehání
260 g těstovin (váha před vařením)
krájený kopr
Postup:
- Filet lososa i s kůží nakrájíme na kousky.
- Lososa přendáme na pečící papír (kůží dolů). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a opepříme.
- Lososa pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Losos je připravený.
- TĚSTOVINY: Nakrájíme cibuli a 2 stroužky česneku nadrobno. Pórek nakrájíme na kolečka.
- Vše orestujeme v hrnci na másle.
- Poté přidáme 1/2 lžičky celého kmínu, 1/2 lžičky soli, pepř, 400 g smetany ke šlehání a ještě 10 minut pozvolna vaříme aby smetana zhoustla.
- Nakonec přidáme uvařené těstoviny podle návodu na obalu a promícháme se smetanou. Můžeme podávat. Na talíři na těstoviny přidáme kousky pečeného lososa a posypeme nakrájeným koprem.
Tipy:
Před krájením pórku je dobré ho dokonale očistit aby neobsahoval zbytky zeminy.
Do receptu můžete v podstatě použít jakýkoliv druh těstovin. V našem případě to jsou těstoviny druhu penne.
Video receptuLososa připravujeme i s kůží a ta je po upečení krásně křupavá.