
Nejlepší recept na brambory s dušenou mrkví a kuřecím masem. Mrkev má sladkokyselou chuť, kuřecí prsa nejsou díky dušení pod poklicí vysušená. Postupujte krok za krokem podle našeho receptu a uvařte parádní oběd.
KUŘECÍ PRSA:
600 g kuřecích prsních řízků
sůl
pepř
máslo
1 lžíce olivového oleje
150 ml vody
- MRKEV
650 g mrkve
máslo
1 menší lžička soli
2 lžíce cukru krystal
180 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
- BRAMBORY:
brambory
sůl
kmín celý
voda
Postup:
- Vysoké kuřecí prsa seřízneme na nižší plátky a z obou stran osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpustíme kousek másla s 1 lžící oleje a na něm osmažíme kuřecí maso z obou stran.
- Poté přilijeme 150 ml vody a dusíme pod poklicí doměkka cca 25 minut. Maso je hotové.
- MRKEV: Na hrubém struhadle nastrouháme 650 g mrkve.
- V hrnci rozpustíme kousek másla.
- K máslu přidáme nastrouhanou mrkev, 1 menší lžičku soli, 2 lžíce cukru krystal, 180 ml vody, 3 lžíce citronové šťávy a dusíme bez pokličky dokud se voda nevyvaří.
- BRAMBORY: Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky.
- Brambory dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme trochu celého kmínu a vaříme doměkka.
- Vařené brambory podáváme společně s dušenou mrkví a kuřecím masem.
Tipy:
Množství ingrediencí v receptu na mrkev je pouze přibližné, protože každý má rád dušenou mrkev jinak kyselou a sladkou.
Při vaření mrkve k ní můžete také přidat trochu mraženého hrášku. Dodáte tak pokrmu další chuť a barvu.
Video receptuPokud jsou kuřecí prsa příliš vysoká, je dobré je rozříznout na tenčí plátky aby nezůstalo maso po uvaření syrové.