Jak připravit sójové maso? Chcete vyzkoušet tuto potravinu? Zkuste recept na sójové maso vařené v pikantní sladkokyselé omáčce které podáváme s rýží.
Ingredience:
sójové kostky 100 g (váha před namočením)
1 cibule
1 lahůdková cibulka
3 stroužky česneku
2 malé kyselé okurky
4 malé kozí rohy
1 kapie
olej
pepř
1 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce sladkého kečupu
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
200 ml vývaru (kuřecí, zeleninový…)
PŘÍLOHA: vařená rýže
Postup:
- Sójové kostky vhodíme do vroucí vody a vaříme doměkka cca 10 až 15 minut. Poté kostky scedíme a po vychladnutí z nich důkladně vymačkáme veškerou vodu.
- Nakrájíme 1 cibuli, 1 lahůdkovou cibulku, 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky, 4 malé kozí rohy, 1 kapii.
- Na trošce oleje osmažíme vymačkané od vody kostky sojového masa. Během smažení můžeme ještě přidat trochu oleje pokud ho bude málo.
- Poté přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a ještě pár minut restujeme.
- Přidáme mletý pepř, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 4 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíci worcestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí cca 25 minut.
- Nakonec směs popřípadě dosolíme a podáváme s vařenou rýží.
Tipy:
Rýži na talíři posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Pokud vaříte rýži často a máte ji rádi, tak zvažte koupi rýžovaru. Basmati rýže z rýžovaru je dokonalá.
Video receptuKromě rýže můžeme směs sójového masa podávat také s hranolkami či pečivem.