Vietnamský karamelizovaný bůček recept

Vietnamský karamelizovaný bůček recept
Vietnamský karamelizovaný bůček recept


Tradiční vietnamský recept na karamelizovaný bůček. Toto dokonalé spojení sladké a slané chuti si zamilujete. Bůček použijeme bez kosti ale s kůží. Neměl by být zároveň ani příliš tučný.

Ingredience:

  • 1 větší cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 650 g vepřového bůčku bez kosti

  • olej

  • 2 lžíce cukru krystal

  • pepř

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 1,5 lžíce rybí omáčky

  • 500 ml vody

  • PŘÍLOHA: vařená rýže

Postup:

  • Nakrájíme 1 cibuli a 3 stroužky česneku. Vepřový bůček nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm.Bůček na cibuli recept
  • Bůček zprudka orestujeme na trošce oleje.Smažený bůček na pánvi recept
  • Poté dáme maso stranou a na výpeku zesklovatíme cibuli.Smažená cibule recept
  • Přidáme 2 lžíce cukru krystal a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat.Karamelizovaná cibule recept
  • Pak přidáme nakrájený česnek a vložíme zpět maso. Opepříme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 1,5 lžíce rybí omáčky a ještě minutu pozvolna restujeme.Smažený bůček recept
  • Přilijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod poklicí doměkka cca 50 minut.Dušený bůček na pánvi recept
  • Nakonec popřípadě maso dosolíme a podáváme s rýží.Pomalu pečený bůček recept

Tipy:

Kromě rýže můžeme karamelizovaný bůček podávat také s chlebem.

Vyzkoušejte také recept na marinovaný pomalu pečený bůček.

Na talíři můžeme bůček ještě dozdobit nakrájenou chilli papričkou nebo jarní cibulkou.

Video receptu