Tradiční vietnamský recept na karamelizovaný bůček. Toto dokonalé spojení sladké a slané chuti si zamilujete. Bůček použijeme bez kosti ale s kůží. Neměl by být zároveň ani příliš tučný.
Ingredience:
1 větší cibule
3 stroužky česneku
650 g vepřového bůčku bez kosti
olej
2 lžíce cukru krystal
pepř
2 lžíce sójové omáčky
1,5 lžíce rybí omáčky
500 ml vody
PŘÍLOHA: vařená rýže
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 3 stroužky česneku. Vepřový bůček nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm.
- Bůček zprudka orestujeme na trošce oleje.
- Poté dáme maso stranou a na výpeku zesklovatíme cibuli.
- Přidáme 2 lžíce cukru krystal a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat.
- Pak přidáme nakrájený česnek a vložíme zpět maso. Opepříme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 1,5 lžíce rybí omáčky a ještě minutu pozvolna restujeme.
- Přilijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod poklicí doměkka cca 50 minut.
- Nakonec popřípadě maso dosolíme a podáváme s rýží.
Tipy:
Kromě rýže můžeme karamelizovaný bůček podávat také s chlebem.
Vyzkoušejte také recept na marinovaný pomalu pečený bůček.
Video receptuNa talíři můžeme bůček ještě dozdobit nakrájenou chilli papričkou nebo jarní cibulkou.