
Luxusní lahodné jídlo z jednoho pekáče. To je pomalu pečený bůček společně s brambory. Jídlo snadné na přípravu a chuťově naprosto dokonalé. Po upečení se bude maso jen rozpadat. Na své si přijdou všichni masožrouti.
Ingredience:
750 g bůčku bez kosti
300 ml vody
brambory varný typ A
olej
sůl
sušený tymián
- MARINÁDA:
1 lžička soli
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
4 lžíce sladké chilli omáčky
3 prolisované stroužky česneku
Postup:
- Bůček bez kosti nakrájíme na plátky.
- MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 3 prolisované stroužky česneku.
- Nakrájený bůček naložíme do marinády na 24 hodin do lednice.
- Do pekáče nalijeme 300 ml vody, přidáme 24 hodin marinovaný bůček (včetně marinády).
- Na bůček přidáme oškrábané brambory nakrájené na větší kousky. Brambory potřeme mašlovačkou olejem, osolíme a posypeme sušeným tymiánem.
- Napřed pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.
- Poté sundáme alobal a pečeme odkryté na 200 stupňů ještě 30 minut.
Tipy:
Do receptu je ideální použít brambory varného typu A, které drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.
Bůček volíme spíše libovější, aby neobsahoval tolik tuku.
Video receptuPři dopékání pokrm kontrolujeme aby se nevyvařila voda a maso nepřipálilo.