Pomalu pečený bůček společně s brambory recept

Pomalu pečený bůček společně s brambory recept
Pomalu pečený bůček společně s brambory recept


Luxusní lahodné jídlo z jednoho pekáče. To je pomalu pečený bůček společně s brambory. Jídlo snadné na přípravu a chuťově naprosto dokonalé. Po upečení se bude maso jen rozpadat. Na své si přijdou všichni masožrouti.

Ingredience:

  • 750 g bůčku bez kosti

  • 300 ml vody

  • brambory varný typ A

  • olej

  • sůl

  • sušený tymián

  • MARINÁDA:
  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 3 prolisované stroužky česneku

Postup:

  • Bůček bez kosti nakrájíme na plátky.Bůček recept
  • MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 3 prolisované stroužky česneku.Marináda na nakládání masa recept
  • Nakrájený bůček naložíme do marinády na 24 hodin do lednice.Marinovaný bůček recept
  • Do pekáče nalijeme 300 ml vody, přidáme 24 hodin marinovaný bůček (včetně marinády).Pečený marinovaný bůček v troubě recept
  • Na bůček přidáme oškrábané brambory nakrájené na větší kousky. Brambory potřeme mašlovačkou olejem, osolíme a posypeme sušeným tymiánem.Pečený bůček s brambory recept
  • Napřed pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.Pečený bůček v alobalu recept
  • Poté sundáme alobal a pečeme odkryté na 200 stupňů ještě 30 minut.Pečené maso s brambory v troubě

Tipy:

Do receptu je ideální použít brambory varného typu A, které drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.

Bůček volíme spíše libovější, aby neobsahoval tolik tuku.

Při dopékání pokrm kontrolujeme aby se nevyvařila voda a maso nepřipálilo.

Video receptu