
Pomalu pečená vepřová žebra na cibuli a česneku je lahodný recept, který ocení všichni milovníci masa. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší.
Ingredience:
1 kg vepřových žeber
sůl
pepř
celý kmín
2 cibule
5 stroužků česneku
vepřové sádlo
200 ml vody
chleba, hranolky, bramborová kaše…
Postup:
- Vepřové žebra z obou stran osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem.
- Do pekáče dáme 2 nakrájené cibule nadrobno, 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, kousek vepřového sádla, 200 ml vody a přidáme vepřová žebra.
- Pečeme v předehřáté troubě přikryté víkem nebo alobalem na 200 °C cca 20 minut.
- Poté dopékáme ještě nepřikryté na 200 °C asi 20 minut.
Tipy:
Pečená vepřová žebra podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí nebo křenem.
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.
Video receptuPři kupování vepřových žeber volíme taková, která mají hodně masa.