Fazolková polévka se smetanou a koprem recept

Fazolková polévka se smetanou a koprem
Fazolková polévka se smetanou a koprem


Jestli máte rádi čerstvé fazolové lusky, tak vyzkoušejte polévku z fazolek se smetanou a koprem, kterou při servírování dozdobíme ještě uvařeným vejcem.

Ingredience:

  • 450 g fazolových lusků

  • máslo 1 lžíce

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 750 ml vývaru

  • pepř

  • 2 lžíce krájeného kopru

  • 250 g smetany ke šlehání

  • sůl

  • 2 lžíce cukr krystal

  • 2 lžíce octa (klasický 8%)

  • vařené vejce

Postup:

  • Omyté a očištěné fazolové lusky překrájíme na menší kousky.Fazolové lusky recepty
  • V hrnci na rozpuštěném másle 1 minutu osmažíme lžíci hladké mouky, tak zvanou světlou jíšku.Světlá jíška recept
  • Poté ihned zalijeme vývarem, přidáme nakrájené fazolky, opepříme a přivedeme k varu. Fazolky vaříme doměkka.Fazolková polévka recept
  • Když jsou fazolky měkké, tak přidáme 2 lžíce nakrájeného kopru, smetanu ke šlehání, 2 lžíce cukru krystal, 2 lžíce octa, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě 3 minuty. Poté ihned podáváme s vařeným vejcem.Fazolková polévka se smetanou

Tipy:

Množství cukru a octa je v receptu pouze přibližné, protože každý má rád polévku jinak kyselou a sladkou.

Vejce natvrdo vaříme přesně 10 minut.

Pokud při vaření vajec přidáme do vody trošku soli nebo octa, skořápka nepraskne.

Video receptu