Netradiční, ale velice chutný recept na hrách s párkem vařený společně s kari kořením. Tuto nezvyklou kombinaci milovníci kari koření určitě ocení. Recept není složitý na přípravu a chutná báječně.
Ingredience:
1 střední cibule
3 stroužky česneku
1 lahůdková cibulka
8 cherry rajčat
150 g párků
olej
1 – 2 lžičky kari koření
1 litr vývaru
350 g propláchnutého žlutého hrachu
pepř
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
100 g smetany na vaření
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička majoránky
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 3 stroužky česneku nadrobno. Cherry rajčata překrojíme napůl. Lahůdkovou cibulku a párky nakrájíme na kolečka.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme ostatní ingredience a ještě chvilku restujeme.
- Nakonec přidáme 1 až 2 lžičky kari koření (podle chuti), 1 minutu ještě orestujeme a zalijeme vývarem, přidáme 350 g propláchnuté žlutého hrachu, mletý pepř a vaříme pod poklicí doměkka cca 40 minut.
- Poté přidáme 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 100 g smetany na vaření, prolisovaný česnek, majoránku a vaříme už jen minutu.
- Na talíři hrachovou směs ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Luštěniny vždy solíme až když jsou měkké. Jinak by se vařily příliš dlouho.
Místo párků můžeme do receptu přidat uzené maso nakrájené na kostičky.
Video receptuJako přílohu k hrachové směsi můžeme podávat čerstvé pečivo.