Pikantní hovězí mleté maso s pečenými brambory

Pikantní hovězí mleté maso s pečenými brambory recept



Pikantní hovězí mleté maso na pánvi, se zeleninou a k tomu pečené brambory v troubě, to je ideální hlavní jídlo k obědu. Maso můžeme použít buď hovězí nebo mix s vepřovým.

Přehrát videorecept hovězí mleté maso s brambory

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 kapie

  • 2 kyselé okurky

  • 1 rajče

  • 1 jarní cibulka

  • 500 g mletého hovězího masa

  • hovězí bujon nebo sůl

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžička sladké nebo pálivé papriky

  • 1 lžička tymiánu

  • brambory

  • olej

  • kmín celý

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, 2 česneky, kapii, 2 kyselé okurky, rajče a jarní cibulku.Jak krájet zeleninu
  • Na oleji orestujeme mleté hovězí maso až získá hnědou barvu. Poté přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, hovězí bujón nebo sůl, 4 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, trochu pepře, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku sladké nebo pálivé mleté papriky, 1 lžičku tymiánu, 200 ml vody a pod poklicí dusíme maso doměkka.Dušené hovězí maso
  • Na pečící papír dáme brambory nakrájené na měsíčky, které jemně pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 25 minut.Brambory pečené v troubě
  • Pečené brambory dáme na talíř a k tomu směs z dušeného hovězího mletého masa. Posypeme nakrájenou petrželkou.Pečené americké brambory v trouběSměs z mletého hovězího masa

Tipy:

Milovníci pálivých jídel můžou do tohoto pokrmu ještě přidat nakrájenou chilli papričku.

Kromě tymiánu můžete do masové směsi při vaření přidat například oregano nebo bazalku.

Směs z mletého hovězího masa můžeme podávat buď s bramborami, nebo s bramborovou kaší, nebo s rýží.

Přehrát recept jako video:
video