Pikantní hovězí mleté maso na pánvi, se zeleninou a k tomu pečené brambory v troubě, to je ideální hlavní jídlo k obědu. Maso můžeme použít buď hovězí nebo mix s vepřovým.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 kapie
2 kyselé okurky
1 rajče
1 jarní cibulka
500 g mletého hovězího masa
hovězí bujon nebo sůl
4 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl
pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sladké nebo pálivé papriky
1 lžička tymiánu
brambory
olej
kmín celý
Postup:
- Nakrájíme cibuli, 2 česneky, kapii, 2 kyselé okurky, rajče a jarní cibulku.
- Na oleji orestujeme mleté hovězí maso až získá hnědou barvu. Poté přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, hovězí bujón nebo sůl, 4 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, trochu pepře, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku sladké nebo pálivé mleté papriky, 1 lžičku tymiánu, 200 ml vody a pod poklicí dusíme maso doměkka.
- Na pečící papír dáme brambory nakrájené na měsíčky, které jemně pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 25 minut.
- Pečené brambory dáme na talíř a k tomu směs z dušeného hovězího mletého masa. Posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Milovníci pálivých jídel můžou do tohoto pokrmu ještě přidat nakrájenou chilli papričku.
Kromě tymiánu můžete do masové směsi při vaření přidat například oregano nebo bazalku.
Video receptuSměs z mletého hovězího masa můžeme podávat buď s bramborami, nebo s bramborovou kaší, nebo s rýží.